Скупштина ФК Борац 31. марта

Дарко Пашагић
Скупштина ФК Борац 31. марта

Бањалука - Изборна скупштина Фудбалског клуба Борац биће одржана се 31. марта у трофејној сали Градског стадиона, а на њој би требало да буде именован нови предсједник "црвено-плавих".

Ово је "Гласу Српске" јуче изјавио члан Радне групе и бивши директор бањалучког премијерлигаша Станоје Штрбац.

- До краја марта клубом ће управљати Радна група, која ће у понедјељак одржати своју посљедњу сједницу. На њој би, између осталог, требало да буду предложени и нови чланови Скупштине - казао је Штрбац.

По његовим ријечима, највиши клупски орган требало би да броји 27 чланова.

- До Скупштине би требало да се искристалише ко ће бити нови предсједник клуба. Према новом Статуту ФК Борац, који је усклађен са Статутом Европске фудбалске федерације УЕФА, први човјек Скупштине биће уједно на челу Управног одбора. Тако ће у једној личности бити обједињене двије најодговорније функције - наставио је Штрбац.

Радна група на чело клуба дошла је 23. децембра 2013. године, када је оставку на мјесто предсједника ФК Борац поднио Срђан Шупут.

- Урадили смо онолико колико је било у нашој моћи. Имали смо добру сарадњу са повјериоцима, али нисмо успјели да пронађемо трајно рјешење за све нагомилане финансијске проблеме. За кратко вријеме направили смо велики помак у раду клуба, али уколико се тако не настави, сав наш труд ће пасти у воду. Треба нагласити да нисмо успјели да пронађемо модел за стално финансирање клуба, што је кључни проблем за будућност Борца - додао је на крају Штрбац.

Утакмица

Утакмица 22. кола Премијер лиге БиХ између Борца и мостарског Вележа одиграће се у суботу у 17 часова на Градском стадиону.

- Биће ово прилика да се побједом још више учврстимо међу водећим екипама. Морамо издржати трку до краја и сматрам да овај тим може без проблема да обезбиједи наступ на међународној сцени - нагласио је Станоје Штрбац.

У овом сусрету Бањалучани ће бити ослабљени неиграњем тројице играча. Младен Жижовић и Дарко Ђајић паузираће због жутих, а Федор Предраговић због црвеног картона, зарађеног на мечу против Радника у Бијељини.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана