Скупштина Боксерског савеза РС заказана за 14. март

Д. П.
Скупштина Боксерског савеза РС заказана за 14. март

Бањалука - На сједници Извршног одбора Боксерског савеза Републике Српске одржаној у Дубравама код Брчког договорено је да Скупштина БС РС буде одржана 14. марта у 13 часова у Бањалуци.

- Она ће бити изборног карактера и неактивни чланови биће замијењени новима, јер је потребна "свјежа крв" пошто се сав спорт, па и бокс, налази у тешкој новчаној ситуацији - нагласио је члан Извршног одбора Боксерског савеза РС и почасни предсједник Славије Драган Батар.

На овом састанку разговор се водио и о неодржаном реваншу финала Купа Републике Српске.

- Договорено је да Радник допутује на реванш Славији чим буде мало боља ситуација у бијељинском клубу. Одлучили смо да Лига младих Републике Српске почне средином априла. За све клубове ово је веома важно такмичење, јер кроз њега млади боксери стичу искуство у рингу - наставио је Батар.

БС РС требало би да буде домаћин првенстава БиХ у млађим категоријама.

- До Скупштине у Бањалуци клубови треба да се изјасне желе ли да буду организатори појединачних првенстава БиХ за младе и којег. На овој сједници 14. марта донијећемо одлуку и када ће бити појединачни шампионат Српске за сениоре. Ситуација је тешка, али морамо почети да одржавамо редовна такмичења у свим старосним категоријама, јер ако тога не буде, може бити само још горе - додао је Батар.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана