Скандал на мечу трећег кола Лиге БиХ: Играчице отишле из дворане усред утакмице

Милан Зубовић
Скандал на мечу трећег кола Лиге БиХ: Играчице отишле из дворане усред утакмице

Бањалука - Незапамћен скандал десио се на утакмици Орлова и Плеј офа у трећем колу Лиге за првака БиХ када је шест кошаркашица домаћег тима напустило утакмицу и отишло из дворане.

Инцидент се догодио крајем прве четвртине када се на трибинама појавио некадашњи тренер Бањалучанки Ернест Басало којег је управа смијенила почетком априла. Он је кренуо ка излазу из дворане, а према њему су једна по једна кренуле играчице које су у том тренутку сједјеле на клупи. Загрлили су се на огради између терена и трибина, а затим са још доста навијача напустили дворану "Обилићево" у Бањалуци. Као разлог незадовољства једна од играчица, која је жељела да остане анонимна, навела је лош однос са управом клуба.

- Управа је хтјела да доведе нове играчице који ће играти за много већи новац него што ми имамо, а нас да распусти. Три мјесеца нам дугују плате и нисам видјела други излаз, а чула сам да ми спремају отказ. Заједно са осталим дјевојкама одлучила сам да напустим утакмицу и дворану јер нећемо да трпимо неправду према Басалу који је смијењен без писменог доказа из само њима знаних разлога - изјавила је једна од играчица.

Она је додала да им је Басало био више од тренера пошто им је помагао и у вези са приватним и школским проблемима.

- Прекипјело ми је и не желим да испаднем будала и Басало је заслужио да станемо у његову одбрану, а кад смо га видјеле на трибинама, једноставно смо изашле. Он је наш пријатељ и то смо морале да урадимо - додала је кошаркашица Орлова.

Због непослушности клуб је суспендовао Уну Бошњак, Изабелу Марковић, Кристину Скочајић, Невену Плешко, Наташу Трнинић и Милицу Ћук.

- На дјевојке које су напустиле терен више не рачунамо и умјесто њих ангажоваћемо јуниорке те ћемо тако попунити екипу за остатак првенства. Не знам зашто су се одлучиле на тај корак, пожељели смо им срећу за даље и обратили се Савезу да нам омогући регистрацију нових играчица - изјавио је секретар клуба Боривој Свитлица.

Наводно, са трибина су отишле још четири кошаркашице које нису биле пријављене за овај меч, а судије нису свирале техничку грешку клупи Орлова те је меч настављен као да се ништа није десило. Басало јуче није желио ништа да коментарише поводом инцидента у дворани "Обилићево".

Пораз од Плеј офа

Тренер Орлова Славиша Ожеговић у остатку утакмице могао је да рачуна на преосталих шест играчица, а сусрет је завршен побједом екипе из Сарајева резултатом 73:64. Најефикаснија код побједника била је Анђела Делић са 27 поена, док је код десеткованих Бањалучанки Милена Рађеновић постигла 34.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана