Широки обранио титулу шампиона

sportsport.ba
Широки обранио титулу шампиона

Широки - Кошаркаши Широког у вечерас на Пецари побједом над Игокеом (86:77) у мајсторици кошаркашког финала БиХ одбранили титулу шампиона од прошле сезоне.

Ово је уједно и један невјероватно успјешни низ Широког у којем су чак четири пута узастопни прваци БиХ.
 
Најдужи је ово шампионски низ у историји клубске кошарке у БиХ, а шампионски тим Ивана Велића оборио је и онај успјешни низ од 2002-2004, који је такођер у власништви овог тима из Херцеговине.  
 
Брзом транзицијом и контролом у нападачком скоку-што им је недостајало у четвртом сусрету серије, Широкобријежани обиљежавају сами почетак утакмице. Таква игра је играчима Ивана Велића донијела доста поновљених напада, али и двије неспортске грешке гостију након којих је предност домаћег састава расла из минуте у минуту.
 
Највећа предност у првој четвртини је забиљежена у 9. минути и износила је 10 поена за Широки након тројке Першића за 26:16. Иста предност била је и након првог периода 28:18. Првих десет минута својим кошем закључује Колинс, који је у том периоду остварио 11 поена.
 
Када уз Коллинса, који је изгледао надмоћно у рекету додамо транзиционо незаустављивог Рамљака, те уз податак да су четири тројке Широкобријежани постигли из скоро безизлазних ситуација, а све то уз двије неспортске, онда можемо схватити колико је то тешка четвртина била за играче Драгана Бајића.
 
На самом почетку другог периода опет скокови у офанзиви Широког. Са везана три поена Першића у 12. минути било је 13 разлике (31:18). Игокеа покушава смирити игру, јер против Широкобријежана, брзи ритам очито није вриједио. Таква игра доноси серију 7:2 за тим из Лакташа, па је у 14. минути осам разлике (33:25). До одласка на одмор игра се кош за кош па ја након првих 20 минута 9 разлике за домаћи састав (44:36).
 
Почетак другог полувремена доноси серију домаћина од 8:0, па је у 22. минути већ 17 разлике (53:36). Милетић, Дозет, Радукић и Јоксимовић већ имају по три личне и Игокеа полако попушта у мајсторици за шампиона.
 
У 29. минути Першић постиже тројку за 25 поена предности (71:46). Прве бакље се пале у дворани на Пецари и славље у пуној дворани почиње. Само 16 секунди прије краја након једног грубог прекршаја Јоксимовића долази до кошкања, али тренери смирују ситуацију коија је пријетила да се претвори у општу тучу.
 
Искључујуће грешке су добили Шакић, Билиновац и Першић из Широког. На другој страни Шуловић, Дозет и Ђурица су морали ван.
 
До краја су Широкобријежани овај меч мирно привели крају.
 
Першић је био најбољи играч утакмице са дабл-дабл учинком, 16 поена и 12 скокова. Шакић је био изузетно расположен са 12 поена и 9 скокова. Планинић је додао 13 поена. Веома добри Коллинс је остварио учинак од 15 поена, Рамљак 10 уз 5 скокова.
 
У Игокеи Дозет 19 поена уз 9 скокова, Шуловић је имао 9, Коматина 25 поена.
 
Била је ово сезона Широкобријежана за памћење. Уз дуплу круну, кроз АБА лигу остварен је и пласман у Еурокуп.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана