Синиша Саничанин потписао трогодишњу сарадњу са “црно-бијелима”: Желим дуплу круну са Партизаном

Срна
Синиша Саничанин потписао трогодишњу сарадњу са “црно-бијелима”: Желим дуплу круну са Партизаном

БЕОГРАД - Момак из Приједора прва је ласта која је овог љета слетјела у Хумску 1. Доскорашњи штопер Војводине Синиша Саничанин појачао је Партизан, иако се протеклих дана много причало да ће прећи у Црвену звезду, а у једном тренутку се чинило да је завршен посао са Удинезеом.

Ипак, само дан након што је прострујала информација да стиже у Партизан, дан касније стигла је званична потврда и представљање. Његовим доласком тренер “црно-бијелих” Александар Станојевић започео је реконструкцију тима, који је остао без трофеја на домаћој сцени у недавно завршеној сезони. Момак који је поникао у Рудар Приједору и током каријере носио дрес Борца, лучанске Младости и новосадских “лала”, обавезао се на трогодишњу вјерност.

- Почетак прелазног рока обележио је мој долазак у Партизан, што ми је посебно драго. Што се тиче “преламања” да ли да одем у иностранство или дођем међу “црно-беле”, није ми било толико тешко, посебно када сам видео одлучност тренера Станојевића и управе да ме доведу. Партизан је велики клуб и таква понуда се не добија често у животу, тако да је не треба олако одбијати. Сви су били прекоректни према мени и када сам причао са људима са којима радим, као и са породицом, закључили смо да ће то бити најбољи потез до сада у мојој каријери -  рекао је Саничанин.

Ангажован је на позицији штопера, како би попунио мјесто упражњено одласком Светозара Марковића, али нема обичај да себе пореди са другима.

- То је нека традиција, када неко оде и дође нови играч, пореди се ко је бољи. Не волим много да причам о себи, да говорим да ли сам бољи или лошији од некога. Волим да радим на терену, да те коментаре заслужим од навијача. Надам се да ћу оправдати очекивања на терену, да ће сви видети какав сам, шта сам, које квалитете имам - нагласио је Саничанин.

Са Војводином је у сезони 2019-20. освојио Куп Србије, када је у финалу био бољи управо од Партизана.

- Узели смо Куп прошле године, што ми је стварно била велика част, против таквог ривала. Имам жељу да са Партизаном узмем Куп и титулу. Надам се да ћемо заједничким снагама то остварити. Да нисам спреман на притисак, не бих се одлучио за овакав потез и отишао бих негде у иностранство где ме не познају и лакше бих се носио са тим. Спреман сам и једва чекам да се носим са притиском, јер то је неки спортски притисак. Узећу четворку зато што је тај број слободан. Носио сам до сада петицу, али немам неки посебан разлог или мотив да ми баш тај број нешто посебно значи. Водим се тиме да не игра број који носиш на леђима, него ти, колико се залажеш, колико се бориш и колико себе дајеш - закључио је Саничанин.

Хвала Петеву

Саничанин је напустио камп репрезентације БиХ да би дошао на потписивање уговора и при томе пропустио пријатељски меч са Црном Гором.

- Напустио сам репрезентацију јер је ово велики корак за мене, али и за моју породицу. Нисам хтео ништа да ризикујем,  разговарао сам са селектором Ивајлом Петевом, коме захваљујем јер је испао стварно коректан и ни у једном тренутку ми није рекао да се не слаже са тим да идем, зато што су у питању биле пријатељске утакмице. Да су биле квалификационе, уопште не би било говора о томе да напуштам камп - казао је Саничанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана