Шибалић још сезону у Игокеи

Милан Зубовић
Шибалић још сезону у Игокеи

Лакташи - Управа Игокее продужила је сарадњу са Данилом Шибалићем који ће и идуће сезоне бити члан екипе из Александровца.

Кошаркаш који може да игра на позицијама крила или крилног центра почетком године стигао је у Игокеу из Смедерева и ово ће му бити први пут у каријери да двије сезоне проведе у једном клубу, а до сада је наступао за 14 екипа (Беовук, Војводина, Санкт Полтен, Ергном, Крагујевац, Овче поле, Улцињ, Напредак, Сервицијум, Визура, ЛФ Баскет, Струмица, Теодо, Смедерево). За Александровчане је дебитовао у мечу 19. кола против Мега Лекса и одиграо је осам утакмица у АБА лиги у којима је просјечно постизао 12 поена уз 3,4 скока и 0,8 асистенција за 28,8 минута на паркету уз индекс корисности 10,1. Од екипе која је освојила шампионску титулу уговор за идућу сезону има само искусни бек Вук Радивојевић док управу тек очекују преговори са остатком играча.

- Шибалић ће и наредне сезоне бити наш члан јер смо договорили сарадњу са њим, а уз њега уговор има и Радивојевић. Очекују нас разговори са остатком играча од којих је већина већ изразила жељу да и даље буду наши чланови па стога очекујем да на окупу остане барем 70 одсто играча - рекао је спортски директор Игокее Павле Ћоровић.

Иако је прошле седмице требао бити одржан састанак управе Игокее и представника Кошаркашког савеза БиХ до тога није дошло, па се очекује да он буде одржан до викенда.

- Чекали смо да буде завршен састанак националних савеза земаља из региона у Београду па да видимо какви су даљи планови. Сад кад је то завршено брзо ћемо сјести за сто да се договоримо - додао је Ћоровић.

КС БиХ је суспендовао шампиона државе, Игокеу, због заједничког става са осталим оснивачима АБА лиге да се пружи подршка Евролиги и Еврокупу умјесто Свјетској кошаркашкој федерацији (FIBA) и њеној новооснованој Лиги шампиона.

Бајић

Тренер Драган Бајић који је екипи донио нову, укупно пету, титулу врло вјероватно ће остати на клупи.

- Обавили смо прелиминарне разговоре са Бајићем и рекао да ће размислити те његов одговор очекујемо до краја идуће седмице - казао је Ћоровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана