Сезону у АБА лиги Игокеа почиње у Љубљани против Олимпије

Милан Зубовић
Сезону у АБА лиги Игокеа почиње у Љубљани против Олимпије

Лакташи - Нову сезону АБА лиге кошаркаши Игокее отвориће у Љубљани против Олимпије, а сусрет првог кола регионалног такмичења на програму је вечерас од 21 час.

Освајањем петог мјеста прошле сезоне Александровчани су направили велико изненађење и резултатску љествицу поставили на висок ниво тако да у наредним мечевима њихови симпатизери очекују подједнак резултат. Током припремног периода нису одиграли много утакмица и то је велики проблем екипе, а ствар су колико-толико поправили утакмицама на Суперкупу АБА лиге у Бару гдје су уписали пораз и двије побједе. Изабраници тренера Драгана Бајића нису имали среће на жријебу пошто ће на старту имати три веома тешке утакмице. Након гостовања знатно појачаном тиму из главног града Словеније у четвртак ће имати премијеру на свом терену против Будућности док ће у недјељу путовати на ноге Цедевити. Игокеа има позитиван скор са Олимпијом и добила је оба сусрета из прошле сезоне. До сада су одиграли 12 утакмица у регионалном такмичењу у којима су славили чак осам пута од чега је два пута у Љубљани.

- Нисмо имали среће када је у питању распоред прва три кола, али шта је ту је. Гледао сам припремне мечеве Олимпије и видио да су показали добру кошарку. Разлог тога је велики број припремних мечева са јаким противницима. Знамо одакле пријети највећа опасност и покушаћемо се што боље припремити за то. Ако уђемо са добром енергијом и чврстом одбраном онда можемо тражити шансу за побједу док с друге стране ако Олимпији дозволимо да се растрчи и разлети можемо ући у проблеме. У овом моменту нисмо у игри коју прижељкујем и вјерујем да ће тим временом расти, али ако нам се укаже прилика да славимо знаћемо је искористити - рекао је Бајић.

Новајлија у редовима Игокее Александар Поњавић годинама је играо у Словенији и познаје систем рада Олимпије.

- Завршили смо са припремним периодом и коначно креће лига што је нама играча јако драго. Олимпија је екипа која има дугу историју и пре неколико дана освојила је Суперкуп Словеније. Добро смо прошли припреми период као и турнир у Бару тако да смо спремни за утакмицу првог кола. Очекујем да нећемо имати проблема и да ћемо победити у Љубљани. Уједно, спремни смо за прва три кола иако имамо три тешка ривала - казао је Поњавић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана