Севиља задржала титулу, изборила Лигу шампиона!

Б92
Севиља задржала титулу, изборила Лигу шампиона!

Фудбалери Севиље савладали су украјински Дњипро 3:2 (2:2), одбранили титулу у Лиги Европе, те изборили пласман у Лигу шампиона.

Шпанци су у Варшави направили преокрет у сјајном првом полувремену, Дњипро је пред паузу изједначио, да би у наставку Карлос Бака другим голом донио славље Андалужанима.

Севиља је четврти пут освојила најмасовније европско клупско такмичење, други пут издање Лиге Европе у низу, па ће бити чак пети представник Шпаније у Лиги шампиона слиједеће сезоне!

Два тима одиграла су савршено прво и резервисано друго полувријеме у Варшави. Боље је почео Дњипро, који сјајном комбинацијом Матеуса и Калинића стиже до вођства већ у седмом минуту.

Услиједио је притисак Севиље, која средином првог полувремена, у року од три минута стиже до преокрета, погоцима Кришовјака и Баке, који је искористио сјајан пас Рејеса и заобишао голмана.

У самој завршници првих 45 минута Украјинци успијевају да изједначе, захваљујући перфектном шуту Ротана из слободног ударца са више од 25 метара искоса са лијеве стране.

Друго полувријеме донело је много опрезнију игру оба тима, чекала се грешка ривала или евентуално добра контра, а преломни моменат догодио се у 73. минуту. Одбрана Дњипра је траљаво реаговала испред свог казненог, лопта је стигла до Витола који проиграва Баку, а Колумбијац опет показује инстинкт убице пред голом и доноси побједу.

Лига Европе, финале:
Дњипро – Севиља 2:3 (2:2)
Калинић 7, Ротан 44 – Кришовјак 28, Бака 31, 73

Дњипро: Бојко – Матос, Черебјачко, Даглас, Федецкиј – Федорчук (Безус 68'), Канкава – Конопљанка, Ротан, Матеус – Калинић (Селезњов 78')

Севиља: Рико – Тремулинас, Колоџејчак, Карико, Видал – Кришовјак, Мбија – Витоло, Банега, Рејес (Коке 58') – Бака (Гамеиро 82')

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана