Шеснаестине финала Купа БиХ: Дрина у Бањалуци, Радник топи Челик

Д. Пашагић и дописници
Шеснаестине финала Купа БиХ: Дрина у Бањалуци, Радник топи Челик

Бањалука - У једној од најинтересантнијих утакмица шеснаестине финала Купа БиХ данас ће од 16 часова на Градском стадиону у Бањалуци снаге одмјерити два премијерлигаша из Републике Српске, Борац и зворничка Дрина.

"Црвено-плави" који су 2010. године приграбили пехар намијењен побједнику овог такмичења су фаворити у дуелу са изабраницима Драгана Мићића.

- У овом сусрету не можемо да рачунамо на ровите Милоша Жеравицу, Владана Грујића и Марка Јевтића. Уз то вјероватно ћу поштедјети још неколико искуснијих првотимаца. Међутим, тиме не умањујем нашу жељу за побједом. Вјерујем да екипа која изађе на мегдан Дрини има снаге да се пласира у наредну рунду такмичења - нагласио је шеф стручног штаба Борца Винко Мариновић.

У редовима гостију предност препуштају домаћину, али то не значи да ће се унапријед предати.

- Сви смо свјесни да је Борац фаворит, али наше добре игре у посљедње вријеме дају нам за право да се надамо пласману у наредну рунду такмичења. У овом сусрету не можемо рачунати на повријеђеног Бобана Ђерића, али вјерујем да и без њега можемо пружити добру партију у Бањалуци - рекао је кормилар Зворничана Драган Мићић.

У једном од шлагера ове рунде такмичења Радник у истом термину дочекује зенички Челик.

- Послије првенствене побједе над Слободом мало сада лакше дише и вјерујем да се можемо елиминисати Челик - истакао је фудбалер Радника Жељко Крсмановић.

Славија, која је била побједник Купа БиХ 2009. године ће у Фочи угостити мостарски Вележ. Биће то дуел двије екипе које су у недјељу доживјеле прве првенствене поразе ове сезоне.

- Нисмо се надали да можемо као домаћини изгубити од Борца, али смо остали кратких рукава. Зато ће дуел са Вележом бити прилика за поправни. Имамо велике амбиције у Купу и вјерујем да можемо проћи даље - изјавио је првотимац Славије Горан Поповић.

Младост из Велике Обарске дочекује федералног друголигаша и имењака из Жупче и у овом дуелу је апсолутни фаворит.

- Ово је прилика да послије дужег времена одиграмо утакмицу на нашем терену у Великој Обарској гдје очекујемо да наша публика дође у великом броју. Иако смо фаворити, морамо пружити максимум да елиминишемо ривала. Сви играчи су здрави и спремни, једина је неизвјестан Бојан Марковић који још није добио сертификат - рекао је тренер Младости Душан Јеврић.

Фудбалери Рудар Приједора утакмицу против Подгрмеча, умјесто у Омарској, гдје је терен у лошем стању, одиграће у Љубији. У екипи из Санског Моста, која се такмичи у Првој лиги Федерације БиХ наступају бивши "рудари": Борис Музгоња, Нермин Хоџић, Демир Јакуповић и браћа Амир и Емир Кукавица.

- Играћемо у комбинованом саставу, али то не значи да нећемо пружити максимум против комшија, јер нам је циљ пролаз у осмину финала - рекао је тренер Приједорчана Неџад Жерић.

Парови

У шеснаестини финала Купа БиХ данас од 16 часова састају се: Љубија: Рудар Приједор - Подгрмеч (Сански Мост), Љубушки: Слога - Дрина ХЕ (Вишеград), Фоча: Славија - Вележ (Мостар), Бихаћ: Јединство - Широки Бријег, Јајце: Металеге - Пролетер (Теслић), Какањ: Младост Добој Какањ - Горажде, Градачац: Звијезда - Слобода (Нови Град), Витез: Витез - Градина (Сребреник), Велика Обарска: Младост - Младост (Жепча), Бијељина: Радник - Челик (Зеница), Мостар: Зрињски - Напредак (Доњи Шепак), Травник: Травник - Слобода (Тузла), Бањалука: Борац - Дрина (Зворник), Коњиц: Игман - Сарајево. Јуче касно послијеподне играли су: Мркоњић Град: Слобода - Жељезничар, Грачаница: Братство - Олимпик (Сарајево). У овој фази такмичења игра се једна утакмица, а ако послије 90 минута резултат буде неријешен изводе се пенали.

Одиграно

Фудбалери Слободе из Мркоњић Града елиминисани су из Купа БиХ. Они су у шеснаестини финала Купа на свом терену поражени од сарајевског Жељезничара са 0:2 (Вареа 64, Мемија 72). У другом сусрету, одиграном јуче у Грачаници, домаће Братство поражено је од сарајевског Олимпика послије лошијег извођења пенала са 3:4 (0:0).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана