Селектор фудбалера Србије најјефтинији у Европи

Aгенције
Селектор фудбалера Србије најјефтинији у Европи

Београд - Фудбалска репрезентација Србије тренутно има најјефтинијег селектора у Европи. Кормилар "орлова" Љубинко Друловић, који је тренутно вршилац дужности, има плату 2.000 евра.

Друловић је један од најперспективнијих тренера у Србији, а недавно је постигао највећи успјех у српском фудбалу, када је омладинску селекцију одвео на кров Европе. Упркос свему Друловић зарађује мање од некадашњих селектора Србије и Црне Горе Илије Петковића и Србије Владимира Петковића Пижона, који су имали плате 3.000 евра. Друловић је далеко од цифара које су имали Синиша Михајловић (30.000), а поготово Радомир Антић (50.000).

Друловић је преузео први тим од нове године, а тада није тражио повећање плате коју је имао када је водио омладинце. Тренутно је вршилац дужности селектора, а останак на клупи Србије зависиће од резултата у наредном периоду. Друловић има велику жељу да и у квалификацијама води "орлове", а предсједник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић навео је да је спреман за још озбиљнији разговор када се буде причало о продужетку сарадње и евентуалном скидању префикса в.д. То би могло бити послије америчке турнеје репрезентације, када ће се састати са Јамајком (26. маја), Панамом (31. мај) и на крају са домаћином Свјетског првенства Бразилом (6. јун).

Уколико остане на клупи Србије, Друловић ће имати задатак да их напокон одведе на Европско првенство у Француској. "Орлови" играју у групи са Португалијом, Данском, Јерменијом и Албанијом, а прве двије селекције иду директно на ЕП.

Плате некадашњих селектора Србије

Синиша Михајловић 25.000 - 30.000 евра

Владимир Петровић око 3.000

Радомир Антић 50.000

Илија Петковић 3.000

 

Плате селектора екипа у квалификационој групи Србије

Паоло Бенто (Португалија) 125.000

Дидије Дешам (Француска) 100.000

Мортен Олсен (Данска) 47.500

Ђани де Бјази (Албанија) 41.600

Бернард Шаландес (Јерменија) 20.000

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана