Саво Милошевић, потпредсједник ФСС: Орлови могу и морају на ЕП

Милан Зубовић
Саво Милошевић, потпредсједник ФСС: Орлови могу и морају на ЕП

Бањалука - Србија може да избори пласман на Европско првенство. Сигурно је да ће бити тешко, али верујем у момке, изјавио је јуче прослављени српски фудбалер и потпредсједник фудбалског савеза Србије Саво Милошевић.

"Орлови" имају тежак задатак да изборе наступ у Француској 2016. године јер у групи И заузима четврто мјесто на табели са само једним бодом из три утакмице. Прво мјесто држи Данска која има седам бодова из четири меча, затим Португалија са шест бодова (три меча) и Албанија са четири бода (три меча). наступ на ЕП избориће прве двије селекције. Након што је Холанђанин Дик Адвокат поднио оставку за селектора Србије именован је Радован Ћурчић који је водио младу репрезентацију Србије и са њом изборио наступ на ЕП у Чешкој ове године елиминисавши Шпанију у баражу. Управо је Милошевић највише инсистирао на његовом именовању.

- Ћурчић је постављен за селектора само на основу квалитета и онога што је урадио, а не на основу личних симпатија. Током квалификација за шампионат Старог континента прошао је тортуру. Имали смо најтежу групу у Европи и прошли смо даље, а онда смо добили најтежег могућег противника у баражу. Искрено мислим да постоји још само један човек на свету који је могао да избаци Шпанце у двомечу, а то је Жозе Мурињо. Радован је то урадио, показао да има знање и заслужује да буде селектор, надам се на дужи период. Он четири године ради у ФСС и зна како он функционише. Зна начин на који се води репрезентација који се доста разликује од рада у клубовима - истакао је Милошевић.

Младу репрезентацију средином јуна очекује наступ на ЕП, а "орлићи" ће се такмичити у групи са Чешком, Данском и Њемачком.

- Млада екипа је 100 одстотно испунила циљ и боље од тога није могло. Све наше омладинске екипе имале су успешну годину и прошле су у други круг такмичења. Репрезентација до 20 година пласирала се на Свјетско првенство које ће крајем маја и почетком јуна одржати на Новом Зеланду. Реткост је да се нека селекција са ових простора пласира на Светско првенство тако да је ово феноменалан резултат. Исто тако то је и обавеза више јер се људи овде не задовољавају оним што је учињено већ морате изнова да се доказујете тако да ће и у овој години бити много изазова за нас - казао је Милошевић.

Сарадња ФСС и ФСРС

Милошевић је истакао да је сарадња између ФСС и ФСРС на завидном нивоу.

- Сарадња је феноменална и у свакој селекцији Србије имамо по неколико клинаца који су из Републике Српске, а тај тренд ће се наставити. Занимљиво је и то да смо у екипи на ЕП коју је водио Вељко Пауновић имали петорицу која су рођена на простору од пет квадратних километара. За тим су играли Миладин Стевановић, Лука Јовић и Михајло Ристић док сам ја био директор. Сви смо ту из Бијељине или околине и мало ко на свету може да се похвали тако нечим и мислим да су за то највише криви гени - кроз смијех је рекао Милошевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана