Саво Милошевић - Поништићу каријеру ако нема намештања

Славко Басара
Саво Милошевић - Поништићу каријеру ако нема намештања

БЕОГРAД - Aко у српском фудбалу нема намештања утакмица, ја ћу поништити целу своју каријеру и зато ме чуди што председник ФС Србије Томислав Караџић тврди да нема намештања и да је Србија једина земља у којој је првенство регуларно.

Ово је истакао легендарни српски фудбалер и рекордер по броју наступа у репрезентацији Саво Милошевић у телевизијској емисији "Инсајдер дебата".

- Као дугогодишњи фудбалер, знам кад је утакмица намештена. Знам када судија суди тенденциозно, а када греши ненамерно. Aко је наша лига регуларна, зашто у светским кладионицама нема наших мечева - питао је Милошевић.

Тврдњу да "у српском фудбалу нема намештања" предсједник ФСС Караџић базира на становишту да UEFA константно прати утакмице Суперлиге, али да до сада није имала примедби на регуларност такмичења.

- Данашњи савез је најстабилнија организација у Србији. Једна је од најбољих у региону. UEFA је прошле године направила програм испитивања регуларности такмичења и на свакој утакмици има свог човека. Није било примедби, према томе није тачно да има намештања - тврди Караџић.

На инсистирање водитеља, он је прокоментарисао и меч у Суботици, у вези са полемикама око регуларности, у којем су играли Спартак - Партизан.

- То није питање за ову емисију. Мој предлог је да дођу представници клубова и судијски одбор и нека се пред гледаоцима суоче и кажу шта имају. Неозбиљно је сада причати да је утакмица нерегуларна - сматра Караџић.

Саво Милошевић тврди да проблем лежи у систему који није мијењан деценијама, чији је и Караџић значајан дио.

- Не желим да будем у том систему. Као човек ми није никад ништа учинио нажао, али Караџић је 20 година у том систему и не може он да решава проблеме тог система. Међутим, схватио сам да сам у овој држави у таквој мањини, да сам изгубио илузију да могу нешто да променим. Последице овакве политике ћемо тек трпети - поручио је Милошевић.

Он је оптужио Караџића и да је још увијек на функцији у ФС Војводине и да, према томе, не може истовремено и да води савез. Караџић је одбацио те тврдње, као и сумње да менаџери састављају репрезентацију.

Гост у емисији био је и Драгиша Бинић, који такође не вјерује да на актуелног селектора Владимира Петровића Пижона постоји утицај менаџера.

- Aко селектор има знање, ауторитет, све остало пада у воду. Знајући Пижона и његов темперамент, он би одмах јавно испољио да му се то дешава - сматра Бинић.

Фудбалска мафија

Томислав Караџић је поручио да је дјеловање фудбалске мафије ствар прошлости. Такође, устврдио је и да ФСС није одговоран у вези са нерегуларностима око трансфера фудбалера.

- Поставио бих питање да ли је фудбал изнедрио ове криминалце, или су они дошли у фудбал. A дошли су, јер клубови нису могли да раде, да опстану, па је њихово размишљање било у стилу нек дође и црни ђаво, али ћемо га примити - казао је Караџић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана