Савић: Никад нисам био у бољој форми

Данијел Радујковић
Савић: Никад нисам био у бољој форми

Бањалука - Наступи на чак два свјетска првенства очекују најбољег кајакаша БиХ Дарка Савић у предстојећем периоду и због тога се он већ неко вријеме жестоко спрема и тренира са репрезентативцима Србије у Новом Саду.

Савић већ годинама доминира у БиХ, а запажен је и на такмичењима у региону гдје редовно осваја медаље, али сада жели да направи нови искорак. Зато је одлучио да оде у Нови Сад како би се што боље припремио, прије свега за наступ на првенству свијета на мирним водама које су одржава од 23. до 27. августа у чешким Рачицама.

- То ме прво очекује и због тога сам дошао у Нови Сад да се припремам са најбољима. Овдје су одлични услови, првенствено мислим на стручност тренера и на екипу са којом тренирам. Ту су Небојша Грујић, Владимир Тарубаров, Милица Старовић, Немања Станивуковић. Ишли смо и у Бачку Паланку гдје смо веслали са Марком Драгосављевићем и Симоном Болтићем. Кад сте на тренингу са олимпијцима и освајачима европских и свјетских медаља онда не може бити лоше. Захваљујем тренеру Павлу Јованову који ме је пријатно прихватио и убацио у екипу са његовим веслачима. Такође, хвала екипи Војводине уз коју напредујем из дана у дан - казао је Савић.

Кајакаши из Србије постижу одличне резултате на великим такмичењима посљедњих неколико година и рад са њима сигурно ће помоћи и Савићу да спреман дочека изазове на оба првенства.

- Још неколико дана сам у Новом Саду, а затим ћу одрадити још један микро циклус припрема у Јајцу на језеру. Осјећам се феноменално и мислим да је ово до сад најбоља форма у мојој каријери. Након Рачица крајем септембра са екипом Врбас м:тел путујем на Свјетско првенство на дивљим водама у француском граду Пау. Тешко је говорити о амбицијама на оба такмичењима унапријед, али ако одвезем трку без проблем и нежељених грешака биће сигурно добар исход. Томе се надам - истакао је Савић.

Бивши кајакаш Јусуф Диздаревић недавно му је обезбиједио нови кајак чамац, а Савић му је веома захвалан на томе, пошто то није ни мало јефтина инвестиција.

Увијек подршка за регион

Дарко Савић има одличне односе са свим кајакашима из региона са којима се највише дружи током такмичењима.

- Наравно да подршку увијек пружам својим пријатељима из региона, јер смо једни другима велика мотивација. Знам колико то значи па врло радо узвратим и похвалим труд - казао је Савић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана