Савез укинуо суспензију Игокее

Милан Зубовић
Савез укинуо суспензију Игокее

Бањалука - Кошаркашки савез БиХ укинуо је суспензију Игокеи на основу које је клубу из Александровца било забрањено да се такмичи у Јадранској лиги.

Осим тога, скинута је суспензија свим репрезентативним селекцијама БиХ које ће моћи наступати на такмичењима под окриљем ФИБА.

- Скинута нам је суспензија и и сада све селекције могу да се такмиче. За сада није постављен никакав додатни услов тако да суспензија не може бити поново наметнута. Уједно се и Игокеа може такмичити у АБА лиги пошто јој је Савез скинуо суспензију - изјавио је предсједник КС БиХ Александар Фулурија.

Одлука је донесена након што је Свјетска кошаркашка федерација (ФИБА) послије састанка у Даблину повукла суспензију националних савеза широм Европе који су подржали Евролигу и Еврокуп односно компанију ECA која управља овим такмичењима, а при томе нису жељели да играју у новоформираној Лиги шампиона. Клуб из Александровца, који је један од оснивача нове АБА лиге јтд, заједно са са осталим екипама дао је подршку ECA па га је због тога КС БиХ суспендовао иако он својим пласманом на табели у недавно завршеној сезони регионалне лиге није остварио право наступа у Еврокупу па је на основу тога настала додатна пометња. За идућу сезону АБА лиге предвиђено је једно мјесто из БиХ које ће заузети четвороструки узастопни шампион Игокеа, којој ће то бити пето учешће заредом.

Квалификације

Најзначајније такмичење, које очекује сениорску репрезентацију БиХ ове године, су квалификације за Европско првенство идуће године, које ће бити одржано у четири државе: Румунији, Финској, Турској и Израелу. Репрезентација БиХ налази се у групи Ц заједно са Русијом и Шведском, а пласман на Евробаскет избориће побједници седам група, као и четири најбоље другопласиране екипе. Квалификације ће бити одигране од 31. августа до 17. септембра ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана