Саша Рендић, тренер одбојкаша Борца: Бољи смо од Илијаша

Данијел Радујковић
Саша Рендић, тренер одбојкаша Борца: Бољи смо од Илијаша

Бањалука - Тренер одбојкаша Борца м:тел Саша Рендић вјерује да су његови изабраници бољи од екипе Илијаша и да би требало да се пласирају у полуфинале плеј-офа првенства БиХ.

"Црвено-плави" ће први меч четвртфинала играти у суботу када ће од 18 часова гостовати у Илијашу. Након тога реванш ће бити игран у Бањалуци, као и евентуална мајсторица, јер је Борац био боље пласиран у лигашком дијелу такмичења. Током такмичења у том дијелу првенства Борац је славио у оба меча (3:2 у Бањалуци и 3:0 у Илијашу) и Рендић се нада да се тај сценарио може поновити.

- Током такмичења у лиги показали смо да смо бољи. Имамо квалитетнијих играча и ићи ћемо на то да ријешимо дуел у два меча, али опет треба бити опрезан. Ово сада је нова ситуација. Плеј-оф је другачији него лигашко такмичење. Они су нам у Бањалуци узели два сета, али то је била прва утакмица у лиги. Касније, када смо се уиграли, добили смо их лакше у гостима. Мислим да би то требало да се понови, да одиграмо на сличном нивоу - казао је Рендић.

Тренер Борца истакао је да су током паузе због играња завршнице Купа БиХ имали малих проблема са прехладама играча, али вјерује да ће до првог меча бити све како треба. Поред тога што су ове сезоне показали велики квалитет и изборили плеј-оф, Бањалучани поново имају проблем са двораном који читаве сезоне не могу да ријеше.

- И даље тренирамо у дворани "Обилићево" гдје не можемо играти утакмице, док мечеве играмо у универзитетској сали кампуса. Оно што нам још не иде у прилог је да сами морамо организовати меч, а до сада смо то радили заједно са одбојкашицама БЛ волеја. Када ми будемо домаћини, оне ће гостовати тако да треба да платимо 600 марака за меч, а ако будемо играли и мајсторицу, још толико. Покушаћемо то некако да ријешимо уз помоћ општине јер је то велика сума, а потрудићемо се да дуел ријешимо у два меча и да не играмо трећи - додао је Рендић.

Остали парови

Поред дуела између Борца и Илијаша, у четвртфиналу плеј-офа у суботу од 19 часова састаће се Јединство из Брчког и Какањ 78. У борби за опстанак, то јест плеј-ауту, састају се Радник - Босна (субота, 16) и Домаљевац - Модрича (субота, 18).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана