Саша Чађо, кошаркашица Србије, за Глас Српске: Још не знам гдје ћу чувати медаљу

Милан Зубовић
Саша Чађо, кошаркашица Србије, за Глас Српске: Још не знам гдје ћу чувати медаљу

Бањалука - Вријеме славља у Бањалуци и даље траје. Бронзана медаља коју је донијела кошаркашица Србије Саша Чађо још се слави и становници највећег града РС толико су одушевљени њеним успјехом да је заустављају на сваком кораку желећи аутограм или да се фотографишу за успомену.

На теренима Студентског центра "Никола Тесла" организовано је дружење са Сашом, којој се придружио и млади бањалучки пливач Михајло Чепркало, који се такође такмичио у Рио де Жанеиру. Саша је признала да је не умара сва "фрка" након повратка у Србију и Републику Српску те да једноставно ужива у тренуцима након што је остварила спортски сан.

- Све су ово слатке муке и ништа ми није тешко, јер има доста позитивне енергије. Од када су завршиле Олимпијске игре нисам имала секунде слободног времена, стално се организују неке акције и трудим се да причам са што више људи који су нам били подршка и дочарам им како нам је било у Бразилу. Одмараћу кад се вратим у Истанбул, јер сада још трчим на све стране - изјавила је Чађо, која је захвалила свим Бањалучанима на подршци.

С правом је један од најбољих представника крајишке љепотице, у коју је прошле године донијела злато са Европског првенства у Будимпешти, а сада бронзу са Игара за коју је рекла да јој је мало дража.

- Обје су драге, али дража ми је олимпијска. Још немам мјесто гдје ћу да је чувам, али неће бити проблем да се нађе. Те двије медаље су јако велики успјех у јако кратком року. Драго ми је што су обје стигле у Бањалуку и што сам имала прилику да дочарам дјеци и да им покажем да то није немогуће. Све је могуће ако се има воље и жели да се ради - казала је Чађо.

О фантастичном успјеху српских кошаркашица у Рио де Жанеиру могли би се исписати романи, а Саша је то свела у неколико ријечи.

- Успјех. Феноменално. Срећа. То је укратко, а могло би се причати сатима о свему - додала је Саша.

Један од фактора успјеха била је и атмосфера у олимпијском тиму Србије.

- Атмосфера у нашем дијелу Олимпијског села била је "врх". Подржавали смо једни друге, испраћали их на мечеве, а они нас. Највише времена проводили смо са нашим спортистима јер због густог распореда, тренинга и утакмица, нисмо имали много прилике да се дружимо са осталима - истакла је Чађо.

Ипак, један члан српског олимпијског тима посебно ју је одушевио.

- Новак Ђоковић је врхунски спортиста и најбоља особа коју сам упознала. Толико је позитиван, пун лијепих ријечи и савјета за све да се скоро не може повјеровати. Он ме дефинитивно одушевио - нагласила је Саша.

"Маракана"

Отварање и затварање Игара одржано је на легендарном стадиону "Маракана", гдје су се скупили скоро сви учесници ОИ.

- Е то је тек доживљај који се не може описати. Стајала сам на средини стадиона, гледала около и нисам вјеровала да сам тамо. Мени и још неким дјевојкама из екипе требало је времена да схватим да смо на Олимпијади и онда смо рекле: "Ај' нека почну више", јер смо биле јако нестрпљиве - изјавила је Чађо.

Адаптација и купање

Кошаркашице су отишле у Рио прије већине осталих спортиста, а њих неколико послије освојене бронзе стигло је и до плаже.

- Отишли смо неколико дана раније да бисмо се аклиматизовали и упознали са селом, двораном и осталим садржајима. Организација је била на нивоу иако су се поједини спортисти из неких земаља бунили, али нама је било све на врхунском нивоу. Послужило нас је лијепо вријеме, а послије меча за треће мјесто имали смо слободно два сата тако да смо успјели отићи и на плажу која изгледа као рај на земљи - рекла је Чађо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана