Сарајлије желе да обмане јавност

Горан Андрић
Сарајлије желе да обмане јавност

Источно Сарајево - У табору Славије из Источног Сарајева огорчени су на поједине медије који су прекројили изјаву предсједника клуба Здравка Шавије дату послије комшијског дербија са Сарајевом у којем је дошло до физичког обрачуна на трибинама.

- У потпуности стојимо иза ријечи предсједника клуба Здравка Шавије изречених на прес конференцији. Осуђујемо прекрајање његових изјава и спомињања неких удружених злочиначких организација. То Шавија на прес конференцији није рекао! Констатујемо да поједини чланови ФК Сарајево обмањују бх. јавност - стоји, између осталог, у саопштењу које је издала Славија.

Наводи се да је премијерлигаш из Источног Сарајева организовао утакмицу по свим прописима ФС БиХ и да су се играчи понашали у духу фудбалске игре. Уједно, изразили су огорчење понашањем управе клуба са “Кошева” послије прекида сусрета у 65. минуту због инцидента на трибинама, када су тражили да се утакмица прекине, а потом изјавили да су нападнути и њихови играчи који су се налазили на западној трибини.

- Подсјећамо представнике Сарајева да су чланови наше управе отишли по њихове фудбалере. Увели су их у службене клупске просторије. На другом дијелу западне трибине налазило се још њихових фудбалера које нико није ни попријеко погледао! Њихови фудбалери су по завршетку меча били заједно са нашим играчима. Нама је част да се првотимци Сарајева осјећају сигурни у нашем граду и да станују у Источном Сарајеву - наводи се у наставку саопштења.

Овакав однос према Славији у 25. колу Премијер лиге БиХ неће их омести да првенствену трку мирно приведу крају.

- На крају желимо да кажемо да ћемо наставити шампионат у духу фудбалске игре и да ћемо онемогућити играње именом нашег клуба. Најстарији смо фудбалски колектив у БиХ. Убијеђени смо да ће ФС БиХ предузети са своје стране све да се шампионат заврши на најбољи могући начин и даћемо им пуну подршку - стоји на крају саопштења ФК Славија.

Ваљић

Према мишљењу руководства Славије, дешавања на трибинама, потом дезинформације у федералним медијима и скандалозно суђење Огњена Ваљића изрежирани су у сарајевским круговима.

- Огорчени смо понашањем Огњена Ваљића. Судио је тенденциозно и у више наврата оштетио наш клуб. Његове процјене прекршаја су биле веома дискутабилне, а нарочито у 86. минуту, када је капитену Сарајева због старта на центру показао само жути картон. Оштетио нас је и код првог поготка, заједно са помоћним судијом Ратком Кунићем. О његовом суђењу имамо свој став, а о Ваљићу нека се сада брине ФС БиХ - пише у саопштењу клуба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана