Шапић:Трка Београд-Бањалука симбол спајања српског народа

Танјуг
Шапић:Трка Београд-Бањалука симбол спајања српског народа

БЕОГРАД - Предсједник Привременог органа Града Београда Александар Шапић изјавио је данас на церемонији отварања 18. Међународне бициклистичке трке Београд - Бањалука 2024. да та трка представља далеко више од бициклистичке трке и да је она симбол спајања српског народа у Србији и Републици Српској.

Навео је да трка из године у годину подиже свој спортски значај, са све више квалитетнијих такмичара.

-Али оно што је најважније је да она спаја две земље у којима живи исти народ. Они пролазе границу која у току ове трке не постоји и која и за нас суштински не постоји, јер ми смо један народ, морамо да се чувамо, да се помажемо, нарочито у моменту у коме се данас налазимо - рекао је Шапић на отварању трке.

Навео је да је велика част што Град Београд има прилику да помогне ову трку и пожелео је срећу свим такмичарима.

Шапић је заједно са директором трке Владимиром Куваљом потписао заставу Србије, којом је послије дао знак бициклистима да трка може да почне.

Пред почетак трке интонирана је државна химна Републике Србије “Боже правде” као и химна Републике Српске.

Присуствовали су шеф представништва Републике Српске у Београду Млађан Цицовић, амбасадор БиХ у Србији Александар Врањеш, те предсједница управног одбора Бициклистичког савеза Београда Јелена Лончаревић.

Међународна бициклистичка трка Београд-Бањалука, одржава се под слоганом “Србија и Српска заједно”, а већ 18. пут заредом ову манифестацију организују бициклистички савези Републике Српске и Србије у сарадњи са бициклистичким клубом БСК из Бања Луке.

Бициклисти су јуче у Обреновцу возили кружну трку, а данас почиње етапа од Београда до Бијељине.

У трци учествује 175 бициклиста из 40 земаља. Трка се завршава у недјељу, када ће старт посљедње етапе бити у Добоју, а циљ у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана