Сафет Сушић за Глас Српске: Чекали су кикс да ми виде леђа

Душан Репија
Сафет Сушић за Глас Српске: Чекали су кикс да ми виде леђа

Бањалука - Водећи људи ФС БиХ чекали су само мој кикс и дочекали га у Израелу, гдје смо објективно наступили без шест стандардних првотимаца. То је њихова одлука и поштујем је, али и даље вјерујем да бих репрезентацију одвео на Европско првенство у Француску.

Рекао је ово за "Глас Српске" сада већ бивши селектор репрезентације БиХ Сафет Сушић. Он је помало затечен оваквом одлуком, с обзиром на то да је прије само неколико мјесеци био јунак када је први пут успио да одведе репрезентацију на Свјетско првенство.

- Већ послије првог пораза против Кипра засједали су и хтјели да ме смијене. Тада сам преживио, али сам знао да ћу отићи послије сљедећег пораза. Он јесте болан и неочекиван, али гарантујем да БиХ до краја квалификација има реалне шансе да се нађе међу двије најбоље селекције групе Б. Остало је још шест утакмица, три лаке и три релативно озбиљне. Реално, против Андоре бисмо освојили шест бодова, у посљедњем колу бисмо гостовали Кипру који тада вјероватно неће имати ни теоретске шансе. Са друге стране, БиХ дочекује Израел и Велс и сматрам да имамо реалне шансе за шест бодова и уз то гостује Белгији, гдје је потребан бод. То је моја рачуница и мислим да бисмо успјели да то остваримо - рекао је Сушић.

У јавности се стекао утисак да је атмосфера у екипи нарушена послије Мундијала.

- Гарантујем да ниједног тренутка од када сам дошао на мјесто селектора атмосфера није била нарушена. Односи унутар екипе, као и на релацијама селектор - играчи, ФС БиХ - играчи били су одлични и то нико не може да оспори. Не жалим због својих одлука у ових готово пет година и све бих поново исто урадио - рекао је Сушић.

Одмах послије објаве да је добио отказ, Сушићу су се јавили бивши пулени.

- Неколико играча ми је послало поруке. Хвала им на томе и желим им сву срећу и одлазак у Француску, без обзир на то ко их буде водио - закључио је Сушић и додао да неће тражити одштету, на коју има право, пошто је имао важећи уговор.

Скор

У готово пет година, колико је био селектор, Сушић је БиХ водио на 49 утакмица и остварио учинак од 23 побједе, девет ремија и 17 пораза.

 

Понуде

Одмах послије повратка са Мундијала у јавности су процуриле информације да је неколико европских, прије свега турских клубова жељело Сушића за тренера. Сада је ситуација још повољнија за све заинтересоване пошто је слободан.

- Вјерујем да ће ускоро доћи права понуда. Нећу да журим и пошто-пото тражим посао. Имам име и презиме и право да чекам понуду која ми одговара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана