Сабор окупља кошаркаше у Зворнику

Милан Зубовић
Сабор окупља кошаркаше у Зворнику

Бањалука - Послије неколико дана пролонгирања селектор кошаркашке репрезентације Републике Српске Милутин Латинчић објавио је списак играча који ће наступити на Сабору у Зворнику 27. децембра.

Латинчић, који ће први пут самостално да предводи екипу, имао је великих проблема са склапањем тима јер је велики број играча из различитих разлога отказао наступ на утакмици у којој ће одмјерити снаге са селекцијом кошаркашке лиге Србије.

- Били смо лимитирани када смо склапали тим јер су нам неки играчи отказали наступ због обавеза у својим клубовима, па смо се опредијелили за момке који наступају у Првој лиги Републике Српске или Лиги БиХ - рекао је Латинчић.

Нагласио је да му је част да буде на кормилу репрезентације.

- Иако је утакмица егзибиционог карактера, имаће много значаја за младе играче јер ће их гледати тренери из Србије, па неко може да направи добар трансфер. Тежили смо томе да што више младих убацимо у екипу и сви су својим добрим партијама ове године заслужили позив да буду дио репрезентације Републике Српске. Вјерујем да ће сви они направити добре каријере јер имају доста потенцијала - казао је Латинчић.

Није познато ко ће предводити гостујућу екипу, а досадашња пракса је била да то буде тренер тима који је у том тренутку први на табели. Тренутно је то Динамик из Београда, на чију клупу се вратио Мирослав Николић, па је могуће да он изабере састав. Утакмица ће први пут бити одиграна у Зворнику и Сабор ће доживјети своје 21. издање, а на њему ће бити проглашени најбољи кошаркаш и кошаркашица Српске. Увертиру ће приредити женске селекције које ће се састати по дуги пут, док би послије њих на паркет требало да изађу мушке екипе, а током полувремена биће одржано такмичење у закуцавању и шутирању тројки.

Кошаркаши

Дарко Талић (Какањ), Лука Јовановић, Дејан Кокоруш, Дамјан Милошевић (Радник БН Баскет), Дејан Шакотић, Лука Радмиловић (Леотар), Милан Лужаић (Слобода, Тузла), Далибор Илић (Студент Игокеа), Горан Ковачевић (Рудар 215), Арсеније Вучковић (Борац, БЛ), Гојко Суџум (Варда ХЕ), Срђан Гаврић (Принцип, Зворник).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана