Рукометни савез Србије: Отказ Бошковићу након пет година

Агенције
Рукометни савез Србије: Отказ Бошковићу након пет година

Београд - Након пет година предвођења женске рукометне репрезентације Србије Саша Бошковић смијењен је са функције селектора одлуком Управног одбора Рукометног савеза Србије (РСС).

Савез није усвојио Бошковићев извјештај о наступу на Свјетском првенству у Данској гдје су српске рукометашице одиграле лоше. На крају су заузеле тек 15. мјесто у конкуренцији 24 селекције и тако нису биле ни близу резултата од прошлог Мундијала гдје су дошле до сребра. Лошим наступом у Данској изгубиле су све шансе да се пласирају на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру које се одржавају од 5. до 21. августа.

За пет година током којих је Бошковић предводио репрезентацију, Србија је доживјела пуно успона и падова. Поред освојеног сребра на Свјетском првенству у Београду 2013. године и четвртог мјеста на Евру годину дана раније, његов рад је обиљежило и сукоб са најбољим рукометашицама Андреом Лекић, Сањом Дамњановић, Катарином Томашевић и Драганом Цвијић које су одбиле да играју у Данској што је био главни разлог фијаска на том првенству. Одласком Бошковића за очекивати је да поменута четвртка поново обуче дрес Србије што би била велика ствар пред наредна искушења репрезентације. Српкиње већ 9. и 13. марта играју против Чешке мечеве трећег и четвртог кола квалификација за Европско првенство у Шведској.

- Рукометни савез Србије ће покушати да у најкраћем могућем року пронађе адекватно дугорочно решење за позицију селектора, с обзиром на то да је сезона у току - саопштено је из Савеза.

Како преносе медији у Србији нови селектор вјероватно ће бити именован у јуну, а док Савез не пронађе адекватно рјешење репрезентацију ће предводити Бошковићев помоћник Живојин Максић и остатак актуелног стручног штаба.

Перић остаје

За разлику од Саше Бошковића селектор мушке рукометне репрезентације Србије Дејан Перић остаће на тој функцији и у наредном периоду. Рукометни савез Србије усвојио је Перићев извјештај са Европског првенства у Пољској и он ће наставити да води државни тим. "Орлови" су на Евру такмичење завршили у групној фази након што су изгубили од Пољске и Француске, док су ремизирали са Македонијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана