Рукометни клуб Борац м:тел још без појачања: Тешко је наћи доброг а јефтиног играча

Синиша Котараш
Рукометни клуб Борац м:тел још без појачања: Тешко је наћи доброг а јефтиног играча

БАЊАЛУКА - Након седмодневних припрема обављених у Теслићу тренер Борац м:тела Веселин Вујовић стекао је праву слику о квалитети тима који је преузео прије петнаестак дана, а сада је још категоричнији у тврдњама да су екипи која има високе амбиције у другом дијелу сезоне потребна појачања.

  Са “црвено-плавима” су претходних дана тренирали голман Един Татар, некадашњи чувар мреже Босне из Високог те два десна бека, искусни Аид Селимовић (35), такође из Високог и Милан Мариновић (26), који је јесенас играо у Приједору.

- Мариновић је и даље са нама. Није баш физички најспремнији па бих желео да га видим на још неколико тренинга. Када су у питању Татар и Селимовић, евидентно је да су коректни играчи, али мени ипак треба други профил рукометаша. Треба ми бек који може да скочи и шутне и треба ми висок голман, а њих двојица су баш супротно од тога - рекао је Вујовић за “Глас Српске”.

Иако су Бањалучани одлучни да пронађу нова рјешења, није немогуће да на крају Татар и Селимовић ипак заврше у дресу Борца.

- Са буџетом којим тренутно располажемо не можемо да размишљамо о скупим појачањима. Наћи добро и јефтино решење је веома тешко. Иако њих двојица нису оно што нам тренутно треба, није искључено да на крају завршимо заједно. Уколико не пронађемо адекватна решења, а њих двојица не оду у неку другу средину, могуће је да ипак постигнемо договор - истакао је Вујовић.

Искусни рукометни стручњак нагласио је и како је послије 14 дана презадовољан својим боравком у Бањалуци.

- Искрено, много сам задовољнији него што сам мислио да ћу бити. Све ово за сада сјајно изгледа, задовољан сам квалитетом играча, једино нам недостаје неколико решења да бисмо имали довољно дугу клупу. Посебно ме одушевила изузетна дисциплина током сваког тренинга. Сви раде као један, међу њима нема подела и то увелико олакшава посао за све нас - појаснио је Вујовић.

Бањалучани су планирали да ове седмице у Србији одиграју и двије пријатељске утакмице, против Партизана и Металопластике, али је то сада под великим знаком питања.

- Нажалост, отпала је могућност да се састанемо са “црно-белима” и само уколико успемо да пронађемо још једног адекватног ривала, одиграћемо и тај меч са Металопластиком - додао је Вујовић.

Повреде Лукића и Ћелића

Једини прави проблем са којим се Веселин Вујовић сусрео од свог доласка у Борац јесу повреде.

- Још пре смо остали без искусног Бојана Љубишића, а сада се у Теслићу озбиљније повредио и Марко Лукић. Сумња се на Ахилову тетиву и ако то буде у питању, онда га чека дуга пауза. Уз то, и капитен Ђорђе Ћелић је повредио задњу ложу па је и он пропустио неколико тренинга - пожалио се Вујовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана