Рукометни клуб Борац м:тел: Јанковић први глас свлачионице

Иван Драгичевић
Рукометни клуб Борац м:тел: Јанковић први глас свлачионице

Бањалука - Да међу рукометашима Борца м:тел влада одлична атмосфера потврдили су голман Тибор Иванишевић и крило Марко Ћеранић који су физиотерапеута Немању Антонића означили као коловођу, а средњег бека Стефана Јанковића као први глас свлачионице.

- Без обзира да ли је расположен или није, Немања увијек започиње шалу и главни коловођа добре атмосфере у екипи док је најбољи пјевач међу нама Стефан Јанковић који има сјајан глас - сагласни су Иванишевић и Ћеранић.

Управа Бањалучана организовала је дружење са новинарима на којем су осим озбиљних тема разговарали и о неформалним стварима. Директор Владимир Бранковић осврнуо се на утакмицу са Вардаром коју је Борац изгубио са 31:42.

- Изгубили смо десет разлике, али не могу да објасним ономе ко не прати рукомет да то није страшан пораз. Плата лијевог крила Вардара Тимура Дибирова довољна је да се покрију трошкови клуба и играча Борца за два мјесеца, а Арпад Штербик има већа примања од њега. Ваљда је то довољно да би схватили против каквог ривала смо играли - рекао је Бранковић.

Сличног мишљења као директор био је један од најискуснијих првотимаца Срђан Тривунџа који је похвалио новајлију Ивана Думенчића.

- Против таквих екипа ненормално је тешко играти, јер радите оно што вам дозволе. Вардар није наша лига, слично је и са Мешковом са којим у петак играмо меч СЕХА лиге. Финансијски су много моћнији од нас и то је неравноправна борба. На нама је да се боримо, покажемо у што бољем свјетлу, а онда побиједимо ривале који су по нашој мјери. Доласком Думенчића добили смо нови квалитет, али и ширину па тако имамо више играча за ротацију. Поново ћемо имати проблем јер нас чека пауза од два мјесеца између СЕХА лиге и завршнице првенства БиХ и ту ће стручни штаб имати тежак задатак - рекао је Тривунџа.

Думенчић бољи од Линдберга

Свјетски шампион у рукомету на пијеску Иван Думенчић представио се бањалучкој публици на сјајан начин упркос поразу од македонског тима.

- Рукомет на пијеску играм из забаве и посматрам га као активан одмор преко љета. Тамо сам за ривале између осталих имао Ханса Линдберга, Филипа Лазарова и Наумчета Мојсовског, али је дворански моја прва љубав. Драго ми је што сам одиграо добро против Вардара јер сам одлично дочекан овдје, град је лијеп, опуштено је и стварно уживам - казао је Думенчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана