Рукометни клуб Борац дугује граду 550.000 марака

Дарко Пашагић
Рукометни клуб Борац дугује граду 550.000 марака

Бањалука - Рукометаши Борца м:тел у полуфиналу завршног турнира Купа БиХ поражени су од Извиђача са 32:35 оставши без могућности да одбране и други трофеј освојен прошле године.

Уз све то над клуб се надвио још један велики црни облак у виду судске пресуде по којој је клуб дужан граду Бањалука 550.000 марака плус камате.

- Ријеч је о судској пресуди по којој граду Бањалука морамо платити поменути износ плус камате на име неисплаћеног ПДВ-а за изнајмљивање два пословна простора. Видјећемо шта даље, али је сигурно да ће наш први корак бити да се састанемо са градоначелником Бањалуке Слободаном Гаврановићем и видимо како да ријешимо тај проблем - нагласио је члан Управног одбора Борца Маринко Умичевић.

По њему, ово је нормалан слијед догађаја за све пропусте који су за својих мандата радиле бивше управе клуба.

- Годинама је клуб просторе које му је град дао на коришћење изнајмљивао уз "масну" кирију, али се нико од није ни "почешао" да плати ПДВ. Цифра се повећавала и достигла до поменутих 550.000 марака, за један објекат (некадашњи "Седмерац") 350.000, а за други (некадашњи Дунав Челарево) 200.000 марака. Ово је једноставно катастрофа - наставио је Умичевић.

Он се осврнуо и на тотални резултатски крах у овој сезони који је употпуњен елиминацијом у полуфиналу Купа БиХ.

- Велики неуспјех јесте, али смак свијета није. Већ у наредним данима Управни одбор ће сјести за сто и једноставно морамо да видимо гдје се и које је погријешио. Или ћемо се покупити и отићи или ћемо остати и враћати дугове до краја. Треће опције нема - нагласио је Умичевић.

По њему у наредним сезонама бањалучки великан се мора ослонити искључиво на властите снаге.

- Апсолутно се морају подржати млади играчи попут Милоша Њежића, Срђана Мијатовића, Деана Шешића, Марка Ћеранића... Уз њих треба да покушамо у клуб да вратимо и "одбјегле синове", односно наше некадашње играче расуте по цијелом свијету. Још се не зна да ли ћемо и наредне сезоне играти СЕХА лигу, али ћу се лично залагати да упоредо са њом играмо Премијер лигу БиХ. Тако се неће моћи десити да екипа буде без утакмица по мјесец и више дана - додао је Умичевић.

Тренер Александар Међедовић осврнуо се на пораз од Извиђача.

- Поново смо очајно ушли у утакмицу и у првих седам минута примили осам голова. Касније смо покушали стизати, али су стално успијевали да нам побјегну. Оно што је најжалосније је чињеница да смо од Извиђача у мање од мјесец дана три пута поражени. То показује да нешто не ваља - истакао је Међедовић, коме је истекао уговор и највјероватније ће отићи из клуба.

Од раније је познато да Бањалуку напуштају играчи Стефан Јанковић и Даворин Вујовић, као и голман Тибор Иванишевић.

- У наредним данима знаћемо дефинитивно ко још иде, а ко остаје. Сигурно је да ће бити поново великих ротација, а то је управо оно што не ваља. Сама чињеница да су у управо завршеној сезони промијењена три тренера и скоро три екипе говори све сама за себе. Уколико желимо напријед, морамо системски радити, а тако се у Борцу не ради већ годинама - истакао је спортски директор Бањалучана Горан Малић.

Куп РС

Наредног викенда пред Бањалучанима је посљедњи испит у овој сезони, а то је завршни турнир Купа Републике Српске који ће се одиграти у Добоју.

- Још не знамо ко ће играти, јер већини првотимаца уговори истичу 31. маја - рекао је тренер Александар Међедовић.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана