Рукометни клуб Борац довео пето појачање: Стигао Лончар, буџет 700.000

Душан Репија
Рукометни клуб Борац довео пето појачање: Стигао Лончар, буџет 700.000

Бањалука - Пето појачање Борца м:тел је лијеви бек Милош Лончар који је до сада носио дрес француског друголигаша Лиможа.

Прије одласка у Француску био је играч Металопластике, Војводине и Колубаре, а главни адути су му игра у одбрани и јак шут. Прије њега у клуб су стигли голман Арман Бешировић, лијево крило Мирко Мајић, десно крило Владан Ђурђевић и средњи бек Горан Даничић. До краја прелазног рока Бањалучани ће ангажовати још десног бека и тако ставити тачку на формирање екипе.

Одржана је и сједница Управног одбора на којој је, осим играчког кадра, усвојен буџет за наредну сезону. Он ће износити 700.000 марака. Од тог износа између 350.000 и 400.000 биће утрошено на све селекције клуба, станарине, хранарине, трошкове превоза, организацију утакмица... Четвртина овог износа, дакле нешто мање од 100.000 биће потрошено на плате играча. Остали новац биће утрошен на порезе, те враћање кредита и дугова.

- Циљ нам је освајање титуле и Купа БиХ. Морамо бити шампиони, нема изговора као прошле сезоне да смо касно дошли у клуб и ако видимо да не иде, поздравићемо се и понудити своје мандате другим људима. Биће тешко, али смо спремни да се ухватимо у коштац са проблемима - рекао је члан Управног одбора Маринко Умичевић.

Поред резултата прве екипе, много пажње ће бити посвећено раду млађих категорија. Тренери у млађим селекцијама већ праве одличан посао јер су све екипе у врху или на врху рукомета у БиХ, а сада ће бити поклоњена пажња секцијама у основним школама.

- Ту базу Борац је изгубио у претходним годинама, а морамо да је вратимо. Имамо одличан тренерски кадар, Голић ће одредити ко ће водити коју селекцију и вјерујем да ће у блиској будућности гро играча у првом тиму бити из наше школе - рекао је директор клуба Владимир Бранковић.

Дворана

На сједници Управног одбора било је ријечи и о изградњи дворане која би знатно растеретила буџет.

- То је један од главних циљева, јер би све категорије свакодневно имале на располагању простор за тренирање. Такође, много бисмо уштедјели, јер сада пуно новца дајемо на закупљивање термина. Уз ту дворану бисмо имали и клупски хотел, локале за издавање и сигурно би била самоодржива - рекао је Умичевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана