Рукометашице Врбаса желе у врх табеле

Душан Репија
Рукометашице Врбаса желе у врх табеле

Бањалука - Са четири побједе и три пораза рукометашице бањалучког Врбаса једно су од најпријатнијих изненађења у Премијер лиги ове сезоне.

Ипак, када се погледају имена дјевојака које води Раде Унчанин, резултати нису изненађење. Махом искусне рукометашице, које су претежно у дресу Борца више пута освајале Премијер лигу, одлучиле су да се окупе послије неколико година и у дресу новог премијерлигаша покушају још једном да дођу до врха.

- Одлично се међусобно познајемо, забављамо на тренинзима, али још увијек играмо са истим жаром као и прије неколико година. Циљ нам је да у овој сезони будемо при врху табеле, али да упоредо с тим помогнемо млађим саиграчицама да стасају уз нас. Имамо неколико врло талентованих младих дјевојака и желимо да им помогнемо у развоју. Такође, покушаћемо да анимирамо што више дјевојчица да се баве овим спортом - рекла је једна од најискуснијих Тања Кекић.

С њом се слаже и Унчанин, који истиче да је задовољство радити са школованим играчицама.

- Скоро свим дјевојкама и раније сам био тренер, тако да нам то олакшава посао. Мислим да ћемо тек достићи оптималан ниво форме и да ћемо у наставку првенства пружати најбоље партије. Немамо императив резултата, али уколико нам се укаже прилика, покушаћемо да изборимо мјесто у врху табеле. У Купу смо успјешно пребродили уводне препреке, па и захваљујући овом такмичењу имамо шансу да изборимо наступ у Европи - рекао је Унчанин.

Тривановић

Први човјек клуба Живко Тривановић и остали чланови управе покушавају све да пронађу адекватне спонзоре који би подржали идеју стварања стабилног клуба.

- За сада готово сви у клубу раде на добровољној бази. Препуштени смо сами себи, али се надам да ћемо убрзо добити спонзора, чиме би функционисање клуба постало много лакше. Проблем су нам и термини за тренинге, али за сада некако гурамо и вјерујем да ћемо успјети - рекао је Тривановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана