Рукометашице Србије савладале Чиле и избориле пласман у другу фазу СП

Tanjug
Foto: Agencije

ХЕРНИНГ - Женска рукометна репрезентација Србије пласирала се у другу фазу Свјетског првенства, пошто је вечерас у Хернингу побиједила селекцију Чилеа резултатом 30:16 (10:6) у мечу посљедњег, трећег кола групе Е прве фазе такмичења на планетарном шампионату.

Најефикаснија у селекцији Србије била је Александра Стаменић, која је постигла седам голова, док су Дуња Радевић и Сања Радосављевић додале по четири. У репрезентацији Чилеа најбоља је била Маура Андреа Алварез Гиљен са четири гола.
    
Касније вечерас у другом мечу трећег кола групе Е састаће се Данска и Румунија.
    
Прво мјесто на табели дијеле Данска и Румунија, које су сакупиле по четири бода, док је Србија трећа са два. Чиле је посљедњи без бодова.
    
Данска, Румунија и Србија играће у другој фази СП у Трећој групи са селекцијама Њемачке, Пољске и Јапана. Сви мечеви ове групе биће одиграни у Хернингу. Србија у другу фазу СП није пренијела ниједан бод, пошто је у првој фази поражена од Данске и Румуније.
    
Србија је на старту меча повела 3:0 против Чилеа. Међутим, изабранице Уроша Брегара више од 13 минута нису постигле гол и дозволиле су Чилеу да поведе 4:3. Србија је у првом полувремену направила велики број грешака, али је први дио меча добила резултатом 10:6.
    
Рукометашице Србије су заиграле ангажованије у другом полувремену и заслужено су стигле до побједе од 30:16.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана