Рукометашице чувају образ Брода

Душан Репија
Рукометашице чувају образ Брода

Брод - Женски рукометни клуб Нестро група Брод већ пет година је најбољи спортски колектив ове општине, а такво признање заслужио је одличним резултатима и узорним радом у претходном периоду.

Како је спорт у овој општини на прилично ниским гранама, члан Прве лиге РС један је од свијетлих примјера, иако прошле сезоне није успио да се пласира у Премијер лигу.

- Били смо надомак циља, али нажалост нисмо успјели. Ипак, нисмо клонули духом, јер су пред нама нови изазови - рекао је предсједник клуба Миливоје Ђурђевић.

Прву екипу чине рукометашице из Брода и Дервенте, углавном врло младе, што овај клуб сврстава међу најперспективније у Српској.

- Радимо заиста напорно и трудимо се да послије сваког тренинга и утакмица будемо бољи. Имамо и кадетску селекцију коју чине дјевојке рођене послије 2001. године, а неке од њих већ играју и у сениорском тиму. Упоредо с тим, организујемо школу рукомета за све узрасте чиме подстичемо интересовање и женске и мушке дјеце за бављење овим спортом - рекао је тренер Давор Тодорић.

С обзиром на општу беспарицу у спортским колективима и овај кубури са финансијама, а значајну помоћ има од генералног спонзора Нестро Оптима групе.

- Обновили смо спонзорски уговор са овом компанијом без које би живот клуба практично био немогућ. Дугујемо велику захвалност Нестро Оптима групи и урадићемо све што је у нашој моћи да оправдамо име које носимо - рекао је Ђурђевић.

Посебан сегмент чине односи и сарадња са великим бројем клубова из региона, а посебно из БиХ, Србије, Хрватске, Словеније и Италије са којима  игра пријатељске утакмице и међународне турнире.

- У оквиру редовних припрема, организујемо традиционални међународни рукометни турнир за жене. Турнир се одржава почетком марта сваке године, а редовни учесници су клубови из Копра, Темерина, Славонског Брода и Милана. Такође, сви ови клубови организују своје турнире на којима редовно учествујемо, тако да ћемо ускоро пут Касана, мјеста надомак Милана - закључио је Ђурђевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана