Рукометаши Дервенте с новим снагама по старе амбиције

Душан Репија
Рукометаши Дервенте с новим снагама по старе амбиције

Дервента - Прозивком тренера Зорана Докића и заједничким ручком, рукометаши Дервенте данас у 13 часова почеће припреме за нову сезону у Премијер лиги БиХ.

Екипа је у паузи између два првенства претрпјела бројне промјене у играчком кадру, због нешто мањег буџета, али амбиције остају исте, горњи дио табеле.

- У односу на прошлу годину напустили су нас голмани Петар Јокановић и Младен Бијелић, те Станко Станковић и Марко Давидовић. Нажалост нисмо успјели да договоримо сарадњу са играчима који су поникли у нашем клубу Славеном Марићем, Бенијем Шкргом и Гораном Земуновићем. Штета је што ови момци нису остали, али мислим да ће они највише испаштати, зато што, колико знам, нису пронашли друге ангажмане - рекао је предсједник клуба Радован Пазуревић.

Одсуство поменутих играчем требало би да надомјесте појачања.

- Стигли су нам досадашњи голман Челика Драган Старчевић, рукометаш Леотара Марко Комненовић, два играча из добојске Слоге, која је замрзла свој статус у премијер лиги, Борислав Станковић и Борис Ђурђевић, те повратник у наше редове Синиша Ћустић, који је носио дрес Брода. Поред тога, остао је Спасоје Пекић и мислим да је то највеће појачање. Од њега очекујемо много у одбрани и нападу. Сматрамо да је овај играчки кадар довољно јак да се равноправно бори са већином екипа из Премијер лиге - рекао је Пазуревић.

Цјелокупне припреме Дервенћани ће обавити у свом граду, а постоји могућност да, заједно са бившим и садашњим рукометашима Слоге створе екипу која би учествовала на ТВ турниру шампиона "Добој 2014".

- Била би то велика ствар и одлична припрема за нову сезону - рекао је тренер Зоран Докић, који ће без обзира на то да ли ће се ова идеја реализовати, предводити Слогу на турниру у Добоју.

Шкрга

Досадашњи рукометаш Дервенте Бени Шкрга, који заједно са Славеном Марићем и Гораном Земуновићем није успио да договори продужетак сарадње са матичним клубом, сматра да њих тројица то нису заслужили.

- Нисмо тражили ненормалне услове, само плате на нивоу прошлогодишњих. Сва тројица мислимо да смо заслужили коректнији однос, јер смо поникли у Дервенти, играли и када клуб није био у могућности да нам даје надокнаду, увели клуб у Премијер лигу, а сада нам се овако враћа. Поготово није лијепо што нас појединци прозивају по медијима - рекао је Шкрга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана