Рукометаши Борца убједљиви против Коњуха

Дарко Пашагић
Рукометаши Борца убједљиви против Коњуха

Бањалука - Рукометаши Борца м:тел у првој четвртфиналној утакмици Купа БиХ савладали су у Живиницама домаћи Коњух са убједљивих 34:18 (12:10), тако да ће реванш у "Борику" 25. марта бити пука формалност.

Домаћини су били донекле равноправан противник само у првом полувремену на које су Бањалучани отишли са предношћу од 12:10, а у наставку сусрета на терену је постојала само "црвено-плава" екипа. Највише голова за Коњух постигао је Михрет Хусић, који је шест пута затресао мрежу ривала. У редовима изабраника Игора Рађеновића предњачио је Милан Ђукић са пет погодака, по четири су постигли: Милош Њежић, Бранислав Обрадовић и Ратко Николић, а по три: Душко Херцеговац, Никола Тешић и Мирко Никић.

- Само у првих петнаестак минута домаћин нам је парирао, а послије тога смо преузели ствар у своје руке и забиљежили побједу од 16 голова разлике, тако да ће реванш бити пука формалност - нагласио је Рађеновић.

Наредни меч Бањалучани играју 18. марта када у посљедњем 18. колу СЕХА Гаспром јужни ток лиге дочекују Нексе из Нашица.

- Послије те утакмице и реванша са Коњухом слиједи нам пауза од мјесец послије које ће услиједити финални турнир Купа БиХ и мечеви за првака. Биће незгодно због толиког празног хода, али вјерујем да ћемо то вријеме искористити на најбољи могући начин да останемо у доброј форми - додао је Рађеновић.

Резултати првих утакмица четвртфинала Купа БиХ: Челик - Крајина 38:29, Извиђач - Вогошћа 32:28. Горажде је већ у полуфиналу пошто је сарајевска Босна одустала од такмичења. Реванш сусрети су на програму 25. марта.

Премијер Лига

У утакмицама 19. кола Премијер лиге БиХ за рукометаше, које се играју вечерас, састају се: ЗЕНИЦА: Челик - Зрињски (17 часова), ГРАДАЧАЦ: Градачац - Приједор (19), ВОГОШЋА: Вогошћа - Извиђач (19), ЖИВИНИЦЕ: Коњух - Босна (В) (19), ДЕРВЕНТА: Дервента - Криваја (19), ТУЗЛА: Слобода Солана - Грачаница (19), САРАЈЕВО: Босна - Локомотива (20 часова).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана