Рукометаши Борца почели операцију Лига шампиона

Дарко Пашагић
Рукометаши Борца почели операцију Лига шампиона

Бањалука - Послије љетне паузе рукометаши Борца м:тел јуче су кренули са припремама у доста измијењеном саставу у односу на прошлу сезону, али поново са истим амбицијама да одбране дуплу круну у БиХ и покушају да се пласирају у Лигу шампиона.

На прозивци тренера Игора Рађеновића појавили су се новајлије Дамир Ефендић, Тибор Иванишевић, Станко Станковић и Никола Милошевић, а поред њих у Бањалуку је стигао и средњи бек Антоније Павић, који је доскора играо у Португалији. Он је рођени Београђанин, висок је 183 центиметра и до краја седмице покушаће да се избори за мјесто у тиму.

- Екипа је потпуно измијењена у односу на прошлу сезону и биће јако тешко одговорити изазовима који нас очекују. Наравно да ћемо на квалификационом турниру за Лигу шампиона све покушати да направимо подвиг, али биће јако тешко. Противник у полуфиналу Алпла већ годинама доста улаже и крупним корацима иде ка најбољим европским екипама - казао је Рађеновић.

Редове "црвено-плавих" током љета напустили су: голмани Станко Абаџић и Петар Јокановић, играчи Срђан Тривунџа, Милан Ђукић, Никола Тешић и Душко Херцеговац, те јуниори Деан Шешић, Душан Ђурић и Стефан Ћосић. Поред поменутих појачања, у Борцу су истакли да желе довести још једног средњег бека и десно крило како би екипа била комплетирана. План стручног штаба је да се ради два пута дневно у теретани на стицању снаге и у дворани на техничко-такмичком плану.

- До 15. августа тренираћемо свакодневно у Бањалуци, а онда ћемо наступити на дводневном турниру у Београду. Противник у полуфиналу нам је Татабања. Неколико дана касније, од 19. до 23. августа бићемо на Турниру шампиона у Добоју. Послије тога нас очекује старт регионалног такмичења, гдје у првом колу 29. августа гостујемо код Татрана из Прешова - додао је Рађеновић.

Након тога 5. и 6. септембра Борац очекује квалификациони турнир за Лигу шампиона, чији је домаћин. У полуфиналном мечевима Бањалучани ће снаге одмјерити са аустријским прваком Алплом, а други полуфинални пар су Елверум (Норвешка) - Лимбург (Холандија). Дан касније играће се мечеви за треће мјесто и финале. Побједник турнира биће смјештен у групу Д Лиге шампиона, гдје су већ: Металург (Македонија), Скјерн (Данска), Мотор Запорожје (Украјина), Кадетен Шафхаузен (Швајцарска) и Баиа Маре (Румунија).

Сезонске и VIP карте

Управни одбор Борца м:тел одредио је цијену сезонских и златних VIP карата за сезону 2015/2016. Цијена сезонских карата износиће 80 марака и омогућиће власнику улаз на све утакмице које клуб буде играо ове сезоне у Бањалуци (европска такмичења, СЕХА лига, Премијер лига и Куп БиХ, пријатељске утакмице). Новина у наредној сезони су златне VIP карте, чија цијена износи 500 марака. Власници ове карте постаће чланови "Клуба пријатеља РК Борац м:тел" и за њих ће бити издвојена VIP мјеста на свим мечевима наредне сезоне на за то предвиђеном дијелу трибина у Спортској дворани "Борик".

 

Списак играча

Списак играча који су се појавили на прозивци: Бранислав Обрадовић, Ратко Николић, Ђорђе Ћелић, Стефан Јанковић, Мирко Микић, Даворин Вујовић, Срђан Мијатовић, Дамир Ефендић, Станко Станковић, Марко Ћеранић, Срђан Биланџић, Лука Телен, Арсеније Бубић, Давид Престаш, Тарик Мујчић, Милош Њежић, Јасмин Хушић, Тибор Иванишевић, Никола Милошевић и Антоније Павић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана