Рукометаши Борца м:тел у суботу играју у Норвешкој

Дарко Пашагић
Рукометаши Борца м:тел у суботу играју у Норвешкој

Бањалука - Рукометаши Борца м:тел у суботу од 16 часова у норвешком граду Бекестуа одиграће прву утакмицу другог кола квалификација за Куп ЕХФ-а против домаћег Хаслума.

Иако је пропустио меч са ППД Загреб у СЕХА лиги, са екипом је отпутовао и пивот Ратко Николић.

- Непосредно пред утакмицу одлучићемо да ли ћемо и Николића уврстити у састав, јер се још није потпуно опоравио од вирозе која га је мучила посљедњих дана. Међутим, само његово присуство у екипи је велики добитак за тим. Атмосфера у тиму је добра и сви вјерујемо да би меч са Хаслумом могао бити прекретница и почетак бољих резултата у наставку сезоне. Наравно, неће нам бити лако, али ћемо покушати да остваримо добар резултат пред реванш који се игра 18. октобра - нагласио је тренер Бањалучана Борис Дворшек.

Слично размишља и средњи бек Стефан Јанковић, од којег се у овом сусрету очекују голови.

- Сезона за нас није најбоље почела, али има времена да се ствари исправе. Вјерујем да у два сусрета можемо елиминисати Норвежане, а надам се да велики дио посла можемо обавити већ на овом гостовању. Сви смо спремни да пружимо максимум и крајње је вријеме да наши резултати крену узлазном путањом - нагласио је Јанковић.

Норвежани су, за разлику од Бањалучана, солидно отворили сезону, иако су очекивања била још већа. Чини се да још нису у потпуности надокнадили одлазак најбољег рукометаша у протеклим сезонама и репрезентативца Норвешке Ерленда Мамелунда, који од ове сезоне брани боје њемачког Кила. У прва четири кола националног шампионата забиљежили су двије побједе, један реми и један пораз. У првом колу Хаслум је  ремизирао на домаћем терену са Бекелагетом (29:29), затим су забиљежене двије гостујуће побједе над Рунаром (30:22) и Драменом (28:26), али су потом поново разочарали домаћу публику изгубивши од Колштада (19:25). У првом колу квалификација за Куп ЕХФ-а елиминисали су луксембуршки Дуделанж са двије гостујуће побједе, 34:27 и 34:23.

Утакмицу у Норвешкој судиће Летонци Иварс Чернавскис и Едмундс Богдановс, а делегат меча је Швеђанин Микаел Теландер.

Вогошћа

Овог викенда на европску сцену ће још један бх. представник. Рукометаши Вогошће Пољине Хилс у недјељу од 18 часова у словачкој Повашкој Бистрици против истоименог домаћег клуба играју први сусрет другог кола Челенџ купа, а реванш је 17. октобра од 17 часова. Бољу екипу из двомеча у трећем колу очекује руски Санкт Петербург, а ови дуели се играју 21. и 22, односно 28. и 29. новембра. Други бх. тим у истом такмичењу, зенички Челик, директно је укључен у треће коло, а играће против Приштине. Први сусрет играће се 21. или 22. новембра у Приштини, а реванш 28. или 29. новембра у Зеници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана