Рукометаши Борца м:тел путују у Живинице по побједу

Душан Репија
Рукометаши Борца м:тел путују у Живинице по побједу

Бањалука - Рукометаши Борца м:тел у првом мечу четвртфинала Купа БиХ гостују Коњуху вечерас од 19 часова.

Иако су Бањалучани актуелни шампиони БиХ и освајачи овог такмичења, нерадо се сјећају посљедњег гостовања у Живиницама. Доживјели су пораз у првом колу плеј-офа прошле године (24:30), али су се касније на домаћем паркету осветили гостима и славили са 31:23, те на крају освојили титулу. Да су боља екипа потврдили су и у полуфиналу прошлогодишњег Купа.

- У Живиницама је увијек врућ терен, али радујемо се таквој атмосфери, јер нас тјера да пружимо максимум. Коњух нема екипу као прошле године, али увијек су незгодни на домаћем терену. Трудићемо се да већ у првом мечу направимо добар резултат, а олакшавајућа околност је што реванш играмо у "Борику" - рекао је тренер Бањалучана Игор Рађеновић.

Његови изабраници у посљедње вријеме пружају добре партије у СЕХА лиги. Послије побједе против Татран Прешова, пружили су добар отпор ППД Загребу и Војводини у гостима, а затим су уписали трећу побједу у регионалној лиги савладавши Металург.

- У посљедње вријеме играмо све боље и чини ми се да у топ форму улазимо онда кад нам је најважније, а то је у тренутку када почињу битке за домаће трофеје. Надамо се да и трећу годину узастопно можемо освојити "дуплу круну" - рекао је Рађеновић.

Он је у припреми меча против Коњуха имао мали проблем, пошто је Ратко Николић пропустио неколико тренинга због болести и питање је да ли ће бити спреман за вечерашњу утакмицу, па ће прилику да се истакне добити Ђорђе Ћелић.

Парови

У првим мечевима четвртфинала Купа БиХ састају се: ЗЕНИЦА: Челик - РК Крајина (18), ЉУБУШКИ: Извиђач - Вогошћа (18.30), ЖИВИНИЦЕ: Коњух - РК Борац м:тел (19). Екипа Горажда прошла је у полуфинале без борбе, пошто је сарајевска Босна одустала од такмичења.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана