Рукометаши Борца м:тел изгубили на старту Лиге 4 БиХ

Данијел Радујковић
Рукометаши Борца м:тел изгубили на старту Лиге 4 БиХ

Бањалука - Актуелни шампион БиХ у рукомету Извиђач био је прејак за ослабљени Борац м:тел, који је у Љубушком поражен са 24:28 у првом колу Лиге 4.

Играчи Ратка Ђурковића нису имали снаге да се супротставе екипи из СЕХА лиге, а посебно је тешко било без капитена Ђорђа Ћелића, који има проблема са повредом пете.

- Евидентно је да нам јако недостаје, толико нам је важан играч у оба правца, а поготово у одбрани и то је било ненадокнадиво. Имали смо црну рупу од 15 минута од средине до краја првог полувремена. Тада су из наше предности направили разлику коју је било тешко стићи. Други дио смо одиграли јако добро и добили га. Играли смо против јако квалитетне екипе која има ротацију, али ни они нису оставили неки утисак да се не може играти против њих. Жао ми је што нисмо били комплетни, јер бисмо направили бољи резултат. Фали нам мало искуства, примијетио сам код млађих играча мало притиска, али пробили су лед - рекао је Ђурковић.

Бањалучани нису добро стартовали у борби за титулу, али немају много времена за жаљење јер се мини-лига наставља већ сутра. Борац ће опет гостовати, овог пута Коњуху, који је у првој рунди изгубио од Вогошће Пољине Хилс са 23:31. Тај меч би могао бити прекретница за Борац, будући да послије њега три утакмице игра на свом терену.

- Свјесни смо значаја тог меча за комплетан развој догађаја у плеј-офу. Јако би нам значили бодови, јер на утакмицама које играмо код куће бићемо фаворити. И они ће покушати да поправе утисак и дођу до побједе. Очекујем љуту борбу, али важно нам је да се играчи опораве, јер је била велика потрошња против Извиђача - додао је Ђурковић.

Он је истакао да није оптимиста кад је у питању наступ Ћелића у овом мечу. Проблеми са петом су велики, а у Борцу ће покушати да га спреме за остатак сезоне. Бањалучани тако плаћају цех због тога што нису довели адекватну замјену на позицију кружног нападача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана