Рукометаши Борца циљају врх, Приједор опстанак

Д. Репија, Н. Ђерић
Рукометаши Борца циљају врх, Приједор опстанак

Бањалука - Послије много нејасноћа, промјена термина и сукоба на релацији клубови РС - БиХ, сутра почиње нова сезона у рукометној Премијер лиги у којој ће учествовати 14 клубова.

Што се тиче борбе за врх табеле, правила нису промијењена па ће се три најбоља клуба послије 26 кола пласирати у Лигу за првака, гдје ће им се придружити учесник СЕХА лиге Извиђач. Међутим, много занимљивија ће бити борба за опстанак, јер због смањења лиге од идуће сезоне на 12 клубова ове сезоне испада пет екипа. Баш толико ће их и играти из Републике Српске, а највеће шансе за врх табеле има Борац м:тел.

- Иако практично имамо потпуно нов тим, то није никакав алиби. Задовољан сам урађеним у припремном периоду и једва чекам суботњи окршај против Маглаја. Према оном што сам до сада видио, лига ће бити доста јака, а издвајају се Вогошћа, Коњух и рекао бих Зрињски. Ипак, вјерујем у своје момке и надам се најбољем - рекао је тренер Борца Ратко Ђурковић.

У протеклих неколико првенстава Дервента је била надомак Лиге за првака, али је у финишу посустајала. Иако је отишло неколико носилаца игре, попут Мирка Марчете и Спасоја Пекића, екипу су појачала четири нова играча.

- Како је екипа изгледала љетос, данас изгледа много другачије. Момци су радни, вриједни, између себе добри другари и то олакшава посао сваком тренеру. Борићемо се и ове године за горњи дио табеле и сигурно ником нећемо бити лак ривал - рекао је тренер Зоран Докић.

Слога је прошле сезоне можда и изненађујуће освојила четврто мјесто. У међувремену са клупе је отишао Емир Јунузовић, а наслиједио га је Игор Пијетловић. Из клуба су отишли голман Небојша Бојић и крило Владан Ђурђевић, а стигли су крила Амар Агић и Един Синановић.

- Могу само да гарантујем да смо физички 100 одсто спремни. Већ у првом мечу играмо против Дервенте, која је озбиљан ривал и покушаћемо да стартујемо побједом. Жеља ми је да што прије обезбиједимо опстанак, а надам се да можемо поновити прошлу сезону када смо били при врху - рекао је Пијетловић.

И у Приједору се надају да ће наставити континуитет играња у елити, у којој наступају од 2010. године.

- С обзиром на то да смо и у прошлом првенству то остварили давно прије краја борбе за бодове, амбиције су нам да и даље потврдимо да смо стабилан премијерлигаш. Много тога зависиће и од самог старта, али вјерујем да су момци под вођством тренера Саше Бабића, послије доброг рада у припремном периоду, спремни на изазове. Играчки кадар је имао доста промјена током овог љета, али вјерујемо да неки млађи рукометаши могу потпуно да се афирмишу - рекао је спортски директор Приједорчана Александар Миљуш.

Парови првог кола

Слога - Дервента, Приједор - Босна (С), Коњух - Горажде, Херцеговина - Криваја, Крајина - Челик, Вогошћа - Зрињски, Борац м:тел - Маглај.

Херцеговина

Једини новајлија из Републике Српске у Премијер лиги је Херцеговина. Невесињци су озбиљно схватили наступ у елити, тако да су се доста добро појачали и надају се пласману у средини табеле.

- У првом колу дочекујемо Кривају и имамо реалне шансе да стартујемо побједом. Добар нам је распоред у прва три кола и очекујемо да ћемо освојити бар шест бодова, што би нам био велики вјетар у леђа у наставку сезоне. Имамо реалне шансе за средину табеле - рекао је секретар клуба Душан Чабрило.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана