Рукометаши Борaц м:тел лавовски на Лајонсе

Душан Репија
Рукометаши Борaц м:тел лавовски на Лајонсе

Бањалука - Пред рукометашима Борца м:тел у суботу (20.15 часова) је једна од најважнијих утакмица у новијој историји клуба. Бањалучане једна препрека дијели од учешћа у групној фази Купа ЕХФ и још шест мечева у Европи, екипа ОЦИ Лимбург Лајонс.

Троструки узастопни шампион БиХ је прије само неколико мјесеци био у потпуној дубиози, чак је и егзистенција клуба била у питању, а сада има шансу да избори учешће у другом по јачини клупском такмичењу. Зато многи на двомеч са холандском екипом гледају као шансу за повратак на велику сцену, али и додатни подстицај ка коначној стабилизацији клуба.

- Ово је шанса за сјајну промоцију клуба, града и државе. Знамо шта доноси први меч, надам се да ћемо уз помоћ навијача успјети да савладамо Лајонсе. Обећавам да ћемо им се одужити својим ангажманом и надам се добрим резултатом. Играчи су здрави, само је Срђан Тривунџа имао вирозу, али ће све бити у реду до почетка меча. Мислим да ћемо одиграти најбољу утакмицу сезоне, јер не видим да ико од мојих играча може да подбаци на овако битној утакмици - рекао је тренер Борис Дворшек.

Холанђани су добро познати бањалучкој публици, јер су прије два мјесеца савладали Борац у мечу за треће мјесто на квалификационом турниру Лиге шампиона (33:29).

- Играју лигу Бенелукса и побјеђују све редом, а у домаћем првенству много комбинују састав и налазе се на седмом мјесту. Играју брзо, најбољи стријелац и вођа екипе је пивот Иво Стајнс, што значи да имају игру преко крила и пивота. Добро су посложени, али имају и слабости. Шансе су 50:50, али обећавам велику борбу којом ћемо покушати да изборимо одличну рукометну зиму у Бањалуци, против, надам се, што јачих ривала. Они се зову Лајонси, а ми морамо да одиграмо као лавови да бисмо их избацили - рекао је Дворшек, који не жели да прогнозира колика предност би Борцу гарантовала миран одлазак на реванш, већ да је битно да се његова екипа радује послије реванша 28. новембра.

Пет пута са Холанђанима

Прије меча са Лајонсима ове сезоне, Бањалучани су до сада одиграли четири утакмице против екипа из Холандије и уписали три побједе и два пораза. У сезони 2004/05. уписали су побједу и пораз у трећем колу Челенџ купа против Крас Волендама (24:22, 18:28) и прошли све до четвртфинала, гдје их је зауставио Швајцарски Вакер Тун. У сезони 2009/10. уписали су двије побједе у првом колу Купа ЕХФ против Еуротех Бева (28:19, 28:22), да би у другом колу испали од подгоричке Будућности.

Јанковић

Бек Стефан Јанковић испред рукометаша обећава борбу о посљедњег даха.

- Знамо да нас очекује тешка утакмица против незгодног ривала. Њихов најјачи сегмент игре је одбрана из које постижу много погодака. Могу рећи да сам максимално мотивисан и као сви играчи једва чекам да меч почне - рекао је Јанковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана