Рукометаш Срђан Мијатовић: Једва чекам меч са Барселоном

Синиша Котараш
Рукометаш Срђан Мијатовић: Једва чекам меч са Барселоном

ПУЕНТЕ ХЕНИЛ - Један од најбољих младих рукометаша у послијератној историји Борац м:тела Срђан Мијатовић (21) љетос је промијенио средину и потписао уговор за шпански Пуенте Хенил и, како сам каже, одлично се снашао у новој средини.

Као и сваки клуб Асобал лиге, и Пуенте Хенил је врхунски организован, а основни циљ у овој сезони је да што прије обезбиједе опстанак.

Истоимени градић са тек нешто више од 40.000 становника налази се надомак Кордобе, а како каже, буквално сваки становник живи за рукомет.

Дворана је пуна, а навијачи их прате и на најдаља гостовања.

- Шта да кажем, и сам сам се пријатно изненадио када сам дошао. Клуб је сјајно организован, имамо дворану која нам је на располагању 24 часа дневно, а на свакој утакмици је испуњена до посљедњег мјеста, дакле, бодри нас 1.500 људи. Рукомет је спорт број један, а можда најбољи доказ за то је што нас врло често заустављају на улици, а посебно дјеца желе аутограм или заједничку фотографију - каже Мијатовић. 

За разлику од ситуације у БиХ, у Шпанији је све сређено, клуб је приватан и све обавезе се испуњавају на вријеме.

- Заиста је све много другачије него у Бањалуци и БиХ, имамо и клупски аутобус којим путујемо на она ближа гостовања, а за нешто даља користимо авион. Уз то, увијек смо смјештени у врхунским хотелима, тако да немамо других брига осим да тренирамо и одиграмо што боље можемо - потврдио је Мијатовић.

Иако нису имали баш најбољи старт те након десет одиграних кола заузимају претпосљедње, 15. мјесто на табели, у Пуенте Хенилу не страхују за статус.

- Имали смо доста тежак распоред, недостајало нам је и мало среће, јер смо неколико мечева изгубили у финишу са једним или два гола разлике. Сада нам долазе нешто лакше утакмице у којима очекујемо бодове, а онда нам слиједе два највећа искушења, мечеви са Адемар Леоном и Барселоном. Једва чекам те утакмице. Мислим да неће бити проблема да изборимо опстанак - каже Мијатовић.

Што се тиче игара на паркету, млади бек каже како је задовољан властитим учинком, али и да тек очекује најбоља издања.

- Мислим да сам максимално искористио сваку добијену прилику. Имао сам, истина, на почетку малих проблема, прије свега због језичке баријере. Тренер Пако Бусто не прича енглески, ја нисам знао шпански, али је сада већ много боље. Успио сам да савладам довољно шпанског да без проблема комуницирам и са њим и са саиграчима - каже млади Бањалучанин који је у Шпанији цимер са доскорашњим голманом Грачанице Адијем Ахметашевићем.
 

Живот у Шпанији

Говорећи о промјени пребивалишта, Срђан истиче како се без већих проблема привикао на живот у Шпанији. 

- Овај дио је доста јефтин, близу нам је неколико већих градова и када имамо слободан дан, врло често одемо у неки од њих, на излет или у шопинг. Такође, и храна је доста слична нашој, тако да нисам имао проблема што се тиче прилагођавања. Професионалне обавезе и кодекс понашања не дозвољавају нам да осјетимо чари ноћног живота, тако да сам максимално концентрисан на игру и напредак - рекао је Мијатовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана