Рукометаш Борца Марко Ћеранић: Најгоре је иза мене, ускоро ћу бити прави

Душан Репија
Рукометаш Борца Марко Ћеранић: Најгоре је иза мене, ускоро ћу бити прави

Бањалука - Побједа Борца м:тел против Горажда у прошлом колу Премијер лиге остаће у сјећању Марку Ћеранићу, који је практично други пут дебитовао у дресу матичног клуба.

Талентовани рукометаш уписао је прве минуте послије седам мјесеци паузе узроковане преломом лијеве поткољенице током Свесрпског купа у Новом Саду. Операција и период рехабилитације коначно су иза момка који се већ афирмисао и показао квалитет, а сада су на реду мечеви и повратак у форму.

- Нисам још у пуном такмичарском ритму, али сваки дан је све боље. Најгоре је прошло, ужелио сам се рукомета и вјерујем да ћу брзо достићи оптималан ниво форме. Било је помало чудно против Горажда, тренер ми је дао много простора и надам се да сам то оправдао, али знам да могу много, много боље - рекао је Ћеранић.

Пред њим и саиграчима вечерас је гостовање у Сарајеву против старог ривала Босне. Иако тај клуб више није на том нивоу од прије неколико година када је био стални учесник Лиге шампиона, Бањалучанима неће бити нимало лако.

- Без обзира на играчки кадар, утакмице против Босне увијек су посебне. Они имају доста квалитетан састав, покушавају да се врате у врх рукомета у БиХ, али се надам да ћемо ми одиграти као на домаћем терену у досадашњем дијелу првенства и уписати прву гостујућу побједу. Коначно смо комплетни, добро тренирамо, атмосфера је одлична и нема разлога да не будемо прави - рекао је Ћеранић.

Његов конкурент на лијевом крилу је репрезентативац Црне Горе Мирко Мајић.

- То је здрава конкуренција која нас обојицу гура напријед да дамо све од себе. Биће прилике за све, битно је да као екипа изгледамо добро на терену и уђемо у серију побједа. Што прије рад са тренинга пренесемо на утакмице доћи ће и побједе и резултати који се од нас очекују - закључио је Ћеранић.

Парови

У шестом колу састају се, петак: Криваја - Зрињски (19), Слога - Вогошћа (19.30), Босна (С) - Борац м:тел (20). Субота: Дервента - Челик (19), Приједор - Крајина (19), Коњух - Херцеговина (20), Горажде - Маглај (20).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана