Рукометаш Борaц м:тел Стефан Јанковић: Алпла јака, али ми се питамо

Душан Репија
Рукометаш Борaц м:тел Стефан Јанковић: Алпла јака, али ми се питамо

Бањалука - Рукометаши Борца м:тел врше посљедње припреме пред суботње полуфинале квалификација за Лигу шампиона против старог познаника Алпле Хард из Аустрије (20 часова).

Бањалучани су у сезони 2013/14. први пут учествовали у квалификацијама за најјаче такмичење, али су завршили на четвртом мјесту послије пораза од Запорожја, а затим у борби за треће мјесто доживјели пораз од Аустријанаца. Сада су амбиције много веће, самим тим што се турнир игра у Бањалуци. Од играча који су и данас у Борцу, прије двије године играли су Срђан Тривунџа, Ђорђе Ћелић, Бранислав Обрадовић, Милош Њежић, Мирко Микић и Стефан Јанковић. Средњи бек имао је одличну прошлу сезону, а сада се нада да ће наставити у истом ритму и са матичним клубом изборити најквалитетније такмичење.

- Знамо да се ради о искусној и врло доброј екипи, играју дуго заједно и познају се у душу. Ипак, мислим да смо ми јачи него прије двије године, а што играмо пред нашим навијачима само је додатни плус. Битно је да смо сви здрави, напорно смо радили на припремама и спремни смо за велики изазов - рекао је Јанковић.

Велика ствар за њега, као и за остале вршњаке, јесте долазак прекаљеног аса Младена Бојиновића, од којег ће моћи много научити.

- Сигурно да је долазак Бојиновића велики плус не само за Борац и Бањалуку, него за спорт на овим просторима уопште. То је човјек који је освојио све што се може освојити на клупском нивоу, био је капитен Србије, а у Француској је права икона. Његовим доласком ми млађи смо добили на сигурности, свјесни смо да од њега можемо много научити и потрудићемо се да искористимо прилику - рекао је Јанковић.

Уколико Бањалучани савладају Алплу, противник у финалу биће им бољи из меча између холандског Лимбурга и норвешког Елверума. Улазнице за полуфинале и финале се од јуче могу купити на штанду испред Робне куће "Боска", у дворани "Борик" и у просторијама клуба у Господској улици. Дневна карта кошта пет марака, а судећи према продаји првог дана, "Борик" би могао бити испуњен до посљедњег мјеста.

 

Организациони одбор

На сједници Организационог одбора квалификационог турнира Лиге шампиона градоначелник Бањалуке и предсједник ОО Слободан Гаврановић је потврдио да је све спремно за почетак.

- Већ сутра у Бањалуку стиже супервизор ЕХФ, који ће извршити контролу дворане "Борик" и услова за одигравање утакмица. Циљ Борца јесте Лига шампиона и поред тога што то изискује веће трошкове, учинићемо све да пронађемо новац како би адекватно био испраћен тај резултат - нагласио је Гаврановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана