Розберг побједник Абу Дабија

РТРС
Розберг побједник Абу Дабија

На стази Јас Марина данас је одржана трка за Велику награду Абу Дабија, посљедња у сезони, а побиједио је возач Мерцедеса, Нијемац Нико Розберг.

Данашњу трку са пул позиције повео је Розберг испред свог тимског колеге и шампиона Формуле 1 Луиса Хамилтона.

У деветом кругу је дошло до судара у боксу, гдје су се сударили Батон и Ботас. Предњи дио Ботасовог болида је оштећен, па је морао у бокс.

Хамилтон је у почетку имао проблема с кочницама, али је током трке почео сустизати Розберга. Вођство је заузео након што је Нијемац отишао у бокс, али је и он морао учинити исто, па се Розберг вратио на прво мјесто. Хамилтон га је покушавао да стигне, али му Нијемац то није дозвољавао.

На трећем и четвртом мјесту су били Фераријеви возачи Раиконен и Фетел.

У 46. кругу се догодио још један инцидент у којем су учествовали Верстапен и Батон. Млади возач се жалио да га је старији колега изгурао са стазе, док је Батон тврдио да га је Версапен претекао изван стазе. Судије су анализирале ову ситуацију, а Верстапен је кажњен са пет секунди.

Розберг је до краја трке чувао предност над Хамилтоном и дошао до побједе. Други је био Хамилтон, трећи Раиконен, а четврти Фетел. На петом мјесту је завршио Перез, а на шестом Рикардо.

Мерцедесови возачи су освојили титулу свјетског шампиона и вицешампиона, као и титула за набољег конструктора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана