Розберг јури другу побједу

Агенције
Розберг јури другу побједу

Куала Лумпур - Трком за Велику награду Малезије у недјељу од 10 часова на стази "Сепанг" у Куала Лумпуру наставља се шампионат у "формули 1". Возач Мерцедеса Нико Розберг показао је добру форму на тренинзима и жели да послије Мелбурна тријумфује и у другој овосезонској трци.

Иначе, возачи Мерцедеса доминирали су на тренинзима у петак. На првом најбржи је био Луис Хамилтон оставивши иза себе пилота Ферарија Кимија Раиконена и клупског колегу Розберга. На другом је квалитет Мерцедеса потврдио Нијемац који је буквално прелетио стазу. Раиконен је поново био други, а бранилац титуле Себастијан Фетел из Ред Була трећи, а Хамилтон четврти.

- Болид је одличан. Надам се да можемо да остваримо добар резултат и да поновимо трку из Аустралије. Услови за вожњу били су тешки. Велике су врућине и то ће представљати изазов за возаче. Болиди су на самој ивици издржљивости, а деградација гуме је висока. Остали тимови су нам се приближили у односу на викенд у Аустралији, тако да морамо напорно да радимо како бисмо побољшали наше перформансе - казао је Розберг.

Стаза "Сепанг" је једна од оних које пружају неколико прилика за престизање па се очекује занимљива трка. Малезију одликују високе температуре, тако да ће гуме "одиграти" велику улогу.

Бранилац титуле Себастијан Фетел поправио је своја времена, али истакао је да није фаворит у предстојећој трци.

- Времена од петка обично нису толико битна, али лијепо је видјети да смо били близу водећих. Били смо конкурентни и задовољан сам. Није све прошло без проблема и још имамо мало посла у погледу софтвера. Верујем да ћемо направити још један корак напријед, али свакако нећемо бити фаворити - рекао је Фетел.

Минут ћутања

На трци у Малезији све екипе ће на болидима имати поруке у знак сјећања на 239 особа из авиона који је нестао 8. марта, а који је летио од Куала Лумпура ка Пекингу. И возачи ће на кацигама имати сличне поруке, а планиран је и минут ћутања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана