Роси на мотору и у 40. години

Агенције
Роси на мотору и у 40. години

Рим - Деветоструки свјетски шампион у мотоциклизму Валентино Роси могао би и са 40 година возити у Мото ГП шампионату пошто планира да продужи садашњи уговор са Јамахом који истиче 2018. године.

Италијан је признао да размишља о продужењу сарадње на још двије године, а то је открио само неколико дана након што је његов шеф тима Силвано Галбусера рекао да нико не може да гарантује да ће се легендарни Доктор заиста повући за двије године, иако је тако најавио на почетку ове сезоне.

- Биће велика штета за све када се Роси коначно повуче. Мислим да ће у наредним годинама бити на истом нивоу и онда ћемо видјети да ли ће се повући или не. По мени, то није нешто што је сигурно - истакао је Галбусера.

Међутим, када му је речено шта је Галбусера изјавио, Роси се сложио са њим. Тако је заголицао машту љубитеља мотоциклизма који желе да гледају још дуела Росија са Маркезом и Лоренцом.

- Већ сада постајем параноичан када размишљам да морам да се повучем на крају 2018. Заиста волим да имам овакав дугорочни пројекат. Ова сезона, сљедећа и она послије те. Онда ћу пажљиво размислити о свему и донијети одлуку. Много ће зависити од мојих резултата. Мало се осјећам посрамљено када помислим да наставим да возим кад будем имао 40 година, али размислићу - истакао је Роси.

Када се заврши сезона 2018. године Роси ће имати 39 година што значи да би се у случају да потпише нови двогодишњи уговор у краљевској класи задржао до неколико мјесеци прије 42. рођендана. Роси није освојио титулу још од 2009. године, иако је многих сезона био у самом врху. Његове златне године су биле од 2001. до 2005. када је освојио пет шампионата заредом. Без обзира што већ седам година нема титуле он је и даље један од најпопуларнијих возача на свијету. Роси је у дугој каријери возио за Хонду, Дукати и Јамаху.

Измиче му титула ове сезоне

Валентино Роси биљежи добре резултате ове сезоне и тренутно држи друго мјесто у генералном пласману Мото ГП шампионата. Доктор има 52 бода мање од Марка Маркеза из Шпаније, а до краја сезоне остале су четири трке тако да ће имати тежак посао да дође до титуле. Наредна трка биће вожена 16. октобра за Велику награду Малезије на стази "Сепанг".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана