Роналдо: Меси ми није пријатељ

Агенције
Роналдо: Меси ми није пријатељ

Мадрид - Иако је постао шампион Европе са Португалијом те три пута освајао Лигу шампиона, Кристијано Роналдо је због понашања на терену често мета јавности.

Роналдо никад није правио проблеме као рецимо Луис Суарез, али је неким чудним реакцијама доспијевао у центар пажње. Посљедњи у низу његових нејасних потеза десио се у недјељу на мечу против Атлетик Билбаоа, који је Реал добио са 2:1, голом Алвара Мората седам минута прије краја, када је Роналдо рекламирао офсајд, чиме је тражио да се поништи погодак његовог саиграча. Медији, а и неки саиграчи, често му замјерају да мисли само на себе па се неколико пута могло видјети како се не радује важним головима других играча. Претпоставља се да је разлог за такву реакцију код Моратиног гола незадовољство што лопта није дошла до њега, јер је Роналдо у малој голгетерској кризи, а колико жарко жели погодак, говори податак да је чак 11 пута шутнуо према голу Билбаоа. Послије такве реакције јавност га је критиковала, али је Португалац рекао да га такве ствари мотивишу.

- Морате да користите негативне људе и искуства за мотивацију. Заправо, мени су потребни моји "хејтери" који су ми помогли да постигнем све успјехе - рекао је Роналдо.

Занимљиво је да ас Реала није добио ниједну награду на недавној церемонији шпанске Примере, али је главни фаворит да освоји трећу "Златну лопту", награду за најбољег фудбалера Европе. Посљедњих година ту му је највећи конкурент Лионел Меси, а Аргентинцу је ласкаво признање припало четири пута.

- Нисам пријатељ са Месијем, али постоји велико међусобно поштовање. Медији воле од тога да праве велико ривалство, али ми то никада нисмо радили - рекао је Роналдо.

Највише проблема током досадашње каријере задавао му је Ешли Кол, са којим је водио велике битке у енглеској Премијер лиги као члан Манчестер јунајтеда, али касније и у Лиги шампиона када се преселио у Мадрид.

- Не даје вам ни секунд да предахнете. Брз је, чврст у дуелу, одмах знате да нећете имати лаку утакмицу. Са друге стране, Пепе је неко са ким бисте увијек ишли у рат - додао је Роналдо.

Дивио се Фигу и Кошти

Капитен Португалије Кристијано Роналдо истакао је да никада није имао идола којег је желио да копира, али се дивио земљацима Луису Фигу и Руију Кошти.

- Дивио сам се њима, али никада нисам желио некога да имитирам. Увијек сам се само фокусирао да пружим најбоље од себе - рекао је Роналдо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана