РК Борац м:тел: Голић прозива

Душан Репија
РК Борац м:тел: Голић прозива

Бањалука - У тешкој ситуацији, без тренера, али и без новца, рукометаши Борца м:тел данас ће почети припреме за нову сезону. Пред њима је такмичарска година пуна изазова, у којој ће покушати да одбране пехаре првенства БиХ, Купа БиХ и да остваре што бољи резултат у SEHA лиги.

Прозивку у 16 часова у дворани "Борик" заказао је директор клуба Небојша Голић, који је најавио да ће он обавити са играчима први тренинг, али да ће прије тога на конференцији за новинаре детаљније упознати јавност са проблемима клуба.

- Оно што могу да кажем је да ћу ја сигурно доћи и да ће припреме почети као што је и планирано, а о свему осталом разговараћемо данас. Како сада ствари стоје, комплетне припреме обавићемо у Бањалуци, а неколико планираних контролних утакмица одиграћемо са клубовима из ближе околине - рекао је Голић.

Одавно се зна да играчи мјесецима нису добили ниједну плату, а новац који је био намијењен за те сврхе заплијенила је Управа за индиректно опорезивање, зато што клуб није измирио обавезе на основу ПДВ пријава. Ипак, рачун клуба није у блокади, али на њему нема новца како би дио заосталих зарада био исплаћен рукометашима.

Минулих дана спекулисало се и о тренеру. Помињала су се имена стручњака који би могли да сједну на клупу првака БиХ послије одласка Ивана Јанија Чопа. Александар Међедовић и Сењанин Маглајлија били су фаворити, али је клупа још увијек упражњена. Све су већи изгледи да на клупу сједне неко од домаћег кадра, јер је тешко очекивати да ће неки стручњак са стране доћи и прихватити се посла у трофејном великану у којем је сада толико непознаница.

Што се тиче играчког кадра, у односу на прошлу сезону ту су сви осим голмана Марија Блажевића, који је појачао ЦСМ Букурешт. Сви остали играчи требало би данас да се појаве на прозивци.

Оно што је одраније познато је да ће Борац учествовати на 46. међународном ТВ турниру шампиона "Добој 2014" од 19. до 23. августа. То ће бити генерална проба за Регионалну SEHA лигу, која почиње 31. августа, а Бањалучани први меч играју у Бјелорусији против Мешков Бреста.

Обрадовић

Капитен Бањалучана Бранислав Обрадовић очекује да екипа и у наредној сезони буде бар на нивоу прошлогодишње.

- Без обзира на многе проблеме и даље смо најбољи тим у БиХ и очекујем да одбранимо дуплу круну. Екипа је остала на окупу, изузев Блажевића, и вјерујем да тај циљ можемо остварити без већих проблема. Што се тиче SEHA лиге, био бих задовољан да поновимо прошлогодишње резултате - нагласио је Обрадовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана