Ришар и Милихрам најбржи на Врбасу

Милан Зубовић
Ришар и Милихрам најбржи на Врбасу

Бањалука - Максим Ришар и Емил Милихрам били су најбржи у тркама кајака односно кануа у дисциплини класик које су јуче одржане на Свјетском првенству у Бањалуци.

Стазу на ријеци Врбас у кањону Тијесно Белгијанац Ришар је одвезао за 13:24,88 минута што је за 2,12 секунде било боље од Тобијаса Бонга који је завршио на другом мјесту. Треће вријеме остварио је Француз Реми Пете који је за побједником закаснио 3,13 секунди. Представник БиХ и члан Кајак кану клуба Врбас Дарко Савић трку је завршио на 19. Ипак, ово није његова дисциплина и најавио је велику борбу на ноћном слалому који је на распореду у суботу. Код кануиста Хрват Милихрам имао је најбоље вријеме 14:57,56 минута, други је био Нијемац Нормен Вебер (15:03,10), а трећи Ондреј Роленц из Чешке (15:09,54). Дан прије првих трка Свјетско првенство у кајаку и кануу на дивљим водама за сениоре отворено је свечаном церемонијом на тврђави Кастел.

- Одржана су два ноћна тренинга, све је протекло у најбољем могућем реду, тако да смо ми као организатори задовољни, а такмичари немају никакве примједбе - рекао је директор Свјетског првенства Никола Станковић.

Ђорђе Мишић, извршни директор компаније "м:тел" за маркетинг и продају рекао је да "м:тел", као друштвено одговорна компанија, подржава Свјетско првенство у кајаку и кануу на дивљим водама за сениоре, те изразио наду да ће ово такмичење постати традиционално у Бањалуци.

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић истакла је да је овај догађај од посебног значаја, јер показује да Бањалука и Република Српска имају потенцијал да организују велике манифестације.

Распоред такмичења

3. јун

класик тимски

- Ц1 мушкарци, К1 жене, К1 мушкарци (10)

- Ц1 жене, Ц2 мушкарци (12)

- додјела медаља (тврђава Кастел)

4. јун

спринт појединачно

- Ц1 мушкарци, К1 жене, К1 мушкарци квалификација (10)

- Ц1 жене, Ц2 мушкарци, Ц2 жене (13.45)

- Ц1 мушкарци, К1 жене, К1 мушкарци, Ц1 жене, Ц2 мушкарци, Ц2 жене (21)

- додјела медаља на стази (23)

5. јун

спринт тимски

- Ц1 жене, Ц2 мушкарци (11)

- Ц1 мушкарци, К1 жене, К1 мушкарци (13)

- додјела медаља и церемонија затварања на стази (15)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана