Ревизори стижу на Градски стадион

Дарко Пашагић
Ревизори стижу на Градски стадион

БАЊАЛУКА - Свима је у заједничком интересу да Борац што прије стане на здраве ноге, а то се неће десити док не будемо знали тачан износ наших дуговања у овом тренутку, нагласио је предсједник Бањалучана Драшко Илић.

 

- Надлежне институције тражиле су да им доставимо стварни износ дуговања који ће утврдити ревизори. Очекујем да извјештај буде завршен за мјесец и онда ћемо знати на чему смо - нагласио је Илић.

Он је још једном захвалио предсједнику и премијеру Републике Српске Милораду Додику и Жељки Цвијановић који су уплатили на рачун клуба 150.000, односно 160.000 марака и тако омогућили да се клуб идуће сезоне такмичи у Премијер лиги.

- Борац је био надомак капитулације и битка је трајала више од два мјесеца. Нисмо вјеровали да ћемо опстати све до посљедњег тренутка. Сви проблеми су настали много раније и били смо на рубу пропасти, а да не будемо избачени, били смо приморани да тражимо 322.000 марака од свих релевантних институција у Бањалуци и Српској. Град Бањалука је урадио што је могао, али је било јасно да је то недовољно, зато смо морали да позовемо Владу и предсједника Српске, који су нам помогли - рекао је Илић.

Он је додао да је ова финансијска ињекција само кап у мору проблема који се морају рјешавати у наредном периоду.

- Покушаћемо да донесемо бољи закон о спорту који би омогућио лакше функционисање свих спортских колектива у Српској и увјерен сам да ће нам и у томе помоћи предсједник Додик - наставио је Илић.

Први човјек Бањалучана огорчен је на поједине борчевце, који су у тренуцима кад је било питање опстанка, изричито захтијевали наплату својих потраживања.

- Играчи Дарко Малетић, Марко Максимовић и тренери Милан Вукеља и Богдан Петковић су тражили да им се све исплати, иако им је током нашег мандата дио новца већ уплаћен. Нису се угледали на Бориса Распудића, Вулета Тривуновића и Немању Билбију, који једини нису тражили новац. Рекли су нам: "Не можемо допустити да Борац буде угашен"! Тако није мислио бивши тренер Јосиф Пелц, који је са рачуна скинуо 15.000 марака више него му припада према репрограму - додао је Илић.

Спортски директор Борца Слободан Старчевић нагласио је да је екипу у прелазном року напустило десет играча, али су дошла деветорица из Крупе.

- Због смањења лиге на 12 клубова и испадања чак шест екипа наш једини циљ је опстанак. На Рогли је 29 играча, од којих ће 23 изборити мјесто у екипи, а остали ће на каљење. Покушаћемо да до почетка првенства појачамо конкуренцију на свим позицијама са по једним искуснијим играчем - рекао је Старчевић.

Огорчени на савезе

Предсједник "црвено-плавих" огорчен је што Борац у тешким тренуцима није добио подршку ФСРС, ни ФС БиХ.

- Нису морали да траже новац за нас, већ барем да апелују да нам се помогне. Љуте се кад их прозивамо, иако је прозивка аргументована. Питам челнике ФСРС: Шта сте урадили у посљедњих десет година, осим што сте себи осигурали удобне животе? Њихове одлуке поводом намјештеног посљедњег кола Прве лиге РС права су лакрдија. Казнили су клуб за који је доказано да је намјештао, а истовремено га наградили пласманом у Премијер лигу БиХ - рекао је Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана