Репрезентативац Србије Никола Ћаћић за “Глас Српске”: Од Челинца до крова свијета

Душан Репија
Репрезентативац Србије Никола Ћаћић за “Глас Српске”: Од Челинца до крова свијета

МЕЛБУРН - Пут од Челинца и Тениског клуба Рекет, у којем је тренирао сваки пут када би дошао код бабе и дједа, па до незваничног наслова првака свијета прошао је Никола Ћаћић, момак који је био важан дио репрезентације Србије у походу на трофеј у АТП купу.

У разговору за “Глас Српске” 73. играч на АТП листи дублова истакао је да су му претходне двије седмице најљепше у каријери. 

- Први пут сам добио прилику у репрезентацији са Новаком, Виктором Троицким и Душаном Лајовићем и одмах освојио трофеј. Невероватно. Нисам баш очекивао да ћемо отићи до краја иако тим за који игра Ноле увек мора да има највише амбиције. Сви знамо ко је он и колико играча на свету може да га победи, па је на нама осталим било да му помогнемо. На срећу, успели смо. Дуци је одиграо сјајно, Виктор и ја смо дали добар допринос у дубловима, па смо стигли до заслуженог славља. За мене лично нешто о чему сам увек сањао и надао се - сумирао је Ћаћић.

Финале против Шпаније било је све само не једноставно. Роберто Баутиста Агут је добио Лајовића, па је Ђоковић морао да чупа ситуацију. Савладао је Надала, а онда одлучио да игра и дубл са Троицким. Друштвеним мрежама круже снимци како је Ђоковић позвао бројну српску публику да остане до краја да заједно прославе круну.

- Тај меч смо добили још у свлачионици. Искрено, свима нам је лакнуло када смо чули да Надал неће играти. Ноле је био врло расположен, прави лидер. Нисмо сумњали ни када су они на старту направили брејк. У ваздуху се некако осећало да је то наш дан - нагласио је Ћаћић.

Иако са непуних 30 година спада у ред искуснијих тенисера, нагласио је да је много научио у претходне двије седмице.

- Кажем, први пут сам имао прилику да са Нолетом и осталим момцима будем 24 часа заједно. Невероватни су момци, шта да кажем друго. Нарочито Новак. Од старта ми је пружио велику подршку, тачно је знао како се осећам и чинио је све да будем важан део тима. Доста смо тренирали заједно, стално нам је давао савете, што ми је пуно значило. Јако је био расположен, види се да му прија окружење његових другара јер не игра баш често овако екипно. Надам се да сам му добрим играма узвратио поверење и да ћу убудуће бити члан тима - рекао је Ћаћић који је са Троицким добио мечеве са Јужноафриканцима, Канађанима и Русима, док су изгубили од Чилеанаца.

Сплет несрећних околности и неколико повреда спријечили су га да направи озбиљнију каријеру у синглу, али је за релативно кратко вријеме урадио много добрих ствари у дублу.

- Пуно дугујем Лајовићу који ми је најбољи друг. Игра дубл само како би мени помогао и “довукао” ме до првих 50 како бих могао да тражим сталног партнера.

На добром сам путу, већ сутра почињем такмичење на челенџеру у Бендигу, а затим ћемо на Аустралијен опен. План ми је да ове године играм јаче турнире јер мислим да сам сам себи доказао да могу - нагласио је Ћаћић.

 

Радо дође у Челинац

Ћаћић је са само двије године напустио Челинац, али и дан-данас радо дође у овај градић, као и Бањалуку.

- Раније сам долазио много чешће, нарочито док сам ишао у школу. Сваки распуст сам проводио код бабе и деде који, нажалост, више нису живи. Тренирао сам у ТК Рекет, играо и турнире у Бањалуци, Приједору... Имам много родбине и пријатеља са којима сам у контакту, али последњих година ретко долазим јер сам нон-стоп на турнирима. Користио сам прилику када сам наступао на џеленџеру у Бањалуци, али прошлог септембра сам у последњи час морао да откажем долазак јер ми се партнер повредио. Ко зна, можда дођем ове године ако не уђем у другу седмицу УС опена - нагласио је Ћаћић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана