Репрезентација НР Луганск у Новом Саду

Б92, 021
Репрезентација НР Луганск у Новом Саду

Репрезентација самопрокламоване Народне Републике Луганск одиграће утакмицу са Новим Садом крајем августа на ’Детелинари’.

Томислав Ловрековић, предсједник фудбалског клуба Нови Сад, рекао је за портал „021.rs" да је идеја потекла од тога што је тамошњем народу потребна подршка и да ће на овај начин бити послата порука мира.

"Саосjећамо са свима где се данас гине и где се губе главе, због разних идеала, без намере да улазимо у идеолошке поделе и стајемо на нечију страну. Сматрамо да је народу тамо преко потребна било која врста подршке, а познато је да спорт кроз векове мири људе. Отуда идеја да наши пријатељи из Новорусије буду гости у нашем граду, да покажемо да умемо да будемо уз друге као што су они били уз нас", наводи он.

Ловрековић је додао да утакмица неће имати политичку конотацију.

"Меч ће бити хуманитарног карактера, а на који начин ће се прикупљати донације биће познато наредних дана", додао је Ловрековић.

Представници тог отцjепљеног дијела Украјине најавили су да ће радо прихватити позив. Самопроглашена Народна Република Луганск планира и да усвоји низ закона и прописа којима би се омогућило формирање Фудбалског савеза региона Луганск, који би ступио у контакт са FIFA и UEFA.

ФК Нови Сад испао је прошле године у четврту лигу, а укупни дугови премашују 50 милиона динара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана