Реми Борца и Азотија

М. Зубовић, Д. Пашагић
Реми Борца и Азотија

Добој - Рукометаши Борац м:тела ремизирали су са екипом Азоти Пулави из Пољске, а сусрет првог кола Б групе 46. ТВ турнира шампиона, који се одржава у Добоју, завршен је резултатом 28:28.

Била је ово друга контрола Бањалучана пред почетак нове сезоне, након што су прије неколико дана играли са Дервентом. У овом сусрету Борчев дрес поново је обукао десно крило Милан Ђукић, који је прије двије сезоне био члан бањалучког тима. Пивот Горан Тркуља договорио је сарадњу са "црвено-плавима", па ће и сљедеће сезоне бити дио екипе.

На почетку сусрета екипе су се смјењивале у вођству, да би Пољаци прву осјетнију предност имали у шестом минуту када су повели са 5:3, али су се Бањалучани успјели вратити и изједначити на 6:6, а онда и повести са 8:6 головима Срђана Тривунџе са линије седам метара. Изабраници тренера Драгана Марковића, који је некада играо и са клупе водио Борац, успјели су да изједначе резултат на 8:8. Тада су "црвено-плави" поново узели ствари у своје руке и побјегли на два гола предности, да би имали и три гола вишка када је на семафору писало 12:9. Пољаци су успјели да приђу на "минус један" (11:12), али нису издржали, па су изабраници тренера Игора Рађеновића поново увећали разлику и у два наврата имали по четири гола предности, са колико се отишло на велики одмор.

Са три гола Пољаци су отворили друго полувријеме, што је натјерало Рађеновића да позове тајм-аут. Први гол у другом дијелу игре Бањалучани су постигли у 38. минуту када је прецизан био пивот Ратко Николић, а одмах у сљедећем нападу Ђукић је повисио на 20:17. Узвратио је Азоти серијом од 4:0 и повео са 21:20 у 42. минуту, па је Рађеновић поново морао да тражи минут одмора. Голом Мирка Микића Борац је прекинуо серију гостију из Пољске. У 50. минуту резултат је гласио 23:23, да би минут касније голом Немање Безбрадице Бањалучани повели са 24:23. Борац је водио до пет секунди прије краја, када је са седам метара прецизан био Никола Прце и свом тиму донио реми.

Синоћ су још играли: Бешикташ - репрезентација Ирана (група Б), Металопластика - Дервента (група А).

ДАНАС

Есперанца - Металопластика (17.30 часова, ТВ пренос)

Дервента - Татран Прешов (19.15)

Борац м:тел - Бешикташ (21, ТВ пренос)

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана