Регоје и Кокот одлазе

Горан Иванковић
Регоје и Кокот одлазе

ИСТОЧНО СAРAЈЕВО - Иако прелазни рок у БиХ још званично није почео, редови Славије из Источног Сарајева могли би да остану без неколико носилаца игре из претходне јесени.

Најближи да ове зиме промијене средину су капитен Бојан Регоје и нападач Зоран Кокот. Овог посљедњег зову Руси, Кинези.....

- Додао бих ту и Јужну Кореју. Стижу позиви и Славија ми неће правити проблеме у случају да изаберем нови клуб. Добро ћу размислити. Не желим да ми се понови ситуација послије растанка са Бевереном. Љетос сам све завршио са једним албанским тимом, прошао све пробе и љекарске прегледе, али тренер ми је поставио ултиматум да му прослиједим дио средстава од уговора. Све ми се згадило и одлучио сам да не потпишем уговор - рекао је Кокот.

Ипак, тај случај га је вратио у Источно Сарајево, у Славију гдје га памте по добрим играма.

- Било је то на крају прелазног рока, па сам се вратио у Славију и договорио сарадњу до јануара да не губим полусезону. Задовољан сам учинком, играо сам добро и одговорно, па је тако као награда стигао позив селектора Сафета Сушића за меч у Турској против Пољске - истакао је Кокот који, ипак, није добио шансу у Aнталији.

О томе везиста Славије каже:

- Био сам само путник. Драго ми је да сам позван, а и разочаран сам што нисам добио прилику да играм. Рекли су да ће се ићи у СAД и да ћу тада добити шансу, али остао је жал за Пољском - казао је Кокот.

Бојан Регоје је прије десетак дана био планирао пут за Молдавију, али је он отпао због проблема са визом, а вјероватно и могућност да у тој земљи настави каријеру.

- Има још понуда, све је отворено. Надам се да дефинитиван одлазак у Молдавију још увијек није пропао. Зову клубови и из осталих земаља из региона, али и са бивших југословенских простора. Видјећемо шта и куда даље - казао је Регоје.

Челници Славије анализирали су ситуацију у јесењем дијелу сезоне и дошли до закључка да је освајањем шестог мјеста у јесењој сезони постигнут добар резултат и да је остварена лијепа бодовна залиха.

- Истина, чека нас нешто тежи распоред на прољеће, рецимо у прва четири кола, имамо три тешка гостовања, али ту не можемо промијенити ништа. У овом тренутку је најбитније да се играчи добро одморе, освјеже, али и да испоштују програм индивидуалног рада - истакао је шеф стручног штаба Славије Драган Бјелица. 

О трансферима

Када су у питању одласци или доласци, тренер Бјелица каже:

- Стварно је у овом тренутку рано да се о томе говори. Има неких наговјештаја да неколико играча тражи боље ангажмане, али је извјесно, ако не успију, да ће остати вјерни Славији. Кад је то у питању, али и актуелни доласци, све је мирно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана